G4Media.ro

SUA vor înapoia României 1,2 milioane de dolari rezultate dintr-un caz de…

Sursa foto: Pexels

SUA vor înapoia României 1,2 milioane de dolari rezultate dintr-un caz de fraudă fiscală / Guvernul american a vândut proprietățile deținute de doi români care au fost extrădați în urmă cu zece ani, acuzați că au fraudat statul român cu 58 de milioane de dolari

Departamentul Justiției (DOJ) îi înapoiază guvernului român 1,2 milioane de dolari după mai mulți ani de la extrădarea unui cuplu pentru o schemă internațională de fraudă fiscală coordonată din Yelm, statul Washington, scrie Fox 13 Seattle, citată de Rador.

Conform DOJ, SUA i-au extrădat pe Radu și Diana Nemeș în 2014 în România, unde erau inculpați pentru evaziune fiscală și crimă organizată. Cei doi erau acuzați că importaseră motorină și se eschivaseră de la plata taxelor românești pretinzând că e un combustibil industrial de calitate inferioară, după care spălaseră veniturile netaxate trecându-le prin mai multe conturi bancare și companii-fantomă controlate de ei.
Per total, afirmă DOJ, ei au fraudat guvernul român cu 58,677 milioane de dolari.

La un moment dat, cuplul deținea în Yelm o proprietate apreciabilă „cu un sistem elaborat de buncăre”, arată documente judiciare.
Cei doi au fost arestați în 2012 și doi ani mai târziu au acceptat să fie extrădați în România pentru a fi judecați. De atunci activele le sunt poprite, inclusiv proprietățile din Yelm.

Guvernul federal a vândut acele proprietăți și suma astfel obținută – 1,2 milioane de dolari – a înapoiat-o României pentru a o ajuta să recupereze o mică parte din pagubă.

Sursa: Fox 13 Seattle/ Rador/  Traducere: Andrei Suba

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. praf in ochi, companiile de stat nu isi platesc taxele, nu se recupereaza prejudiciul de la marii evazionisti, impozitele nu se colecteaza si astia ne vb despre 1 milion de dolari :))))

  2. Sper ca romania a mai recuperat si alte sume din prejudiciul de 58 de milioane… E clar ca banii obtinuti prin frauda nu s au evaporat.

  3. Justitia asta ar trebui sa aiba ca simbol un melc. In rest, stire incompleta. Ce s-a intamplat cu acesti Nemesi in acesti zece ani? Fac plaja in Costa Rica sau la Mamaia?