G4Media.ro

SUA: Virginia de Vest a adoptat interdicţia generală a avortului, cu puţine…

sursa foto: Pixabay

SUA: Virginia de Vest a adoptat interdicţia generală a avortului, cu puţine excepţii

Legislativul din Virginia de Vest a adoptat, marţi, o interdicţie radicală a avortului, cu puţine excepţii, un proiect de lege al republicanilor majoritari care au spus că speră că va face imposibil ca singura clinică de avort din stat să rămână deschisă, relatează news.ro, conform The Guardian.

„Va închide clinica de avort, de asta sunt sigur”, a spus Robert Karnes la Senat, pe fondul strigătelor protestatarilor care stăteau în faţa uşilor camerei. „Cred că va salva o mulţime de bebeluşi”.

Potrivit legii, victimele violului şi ale incestului pot obţine dreptul la avort până la opt săptămâni de sarcină, dar doar dacă anunţă înainte autorităţile. Astfel de victime care sunt minore au voie până la 14 săptămâni să avorteze şi trebie de asemenea să apeleze la autorităţi şi la un medic.

Victimele violului şi incestului ar trebui să raporteze agresiunea în termen de 48 de ore, iar pacientul trebuie să prezinte medicului o copie a raportului de poliţie sau a scrisorii legalizate înainte ca procedura să poată fi efectuată.

Avorturile ar fi permise şi în cazuri de urgenţă medicală.

Virginia de Vest se alătură statelor care au interzis avortul ca urmare a deciziei Curţii Supreme a SUA de la începutul acestui an de a pune capăt dreptului constituţional care protejează dreptul la avort la nivel naţional.

Acest lucru a lăsat la latitudinea statelor să decidă dacă avortul ar trebui să rămână legal, ceea ce a aprins dezbateri aprinse, în special în statele controlate de republicani, despre momentul în care să impună interdicţia, dacă să facă excepţii în cazurile care implică viol, incest sau sănătatea femeii şi cum ar trebui implementate aceste excepţii.

Zeci de protestatari care purtau cămăşi roz cu mesajul „nu mai puneţi interdicţie pe corpurile noastre” şi pancarte cu textul „avortul este îngrijire medicală” au organizat un miting în faţa Camerei Senatului.

Parlamentarii au introdus mai multe prevederi care vizează în mod special Centrul de Sănătate pentru Femei din Virginia de Vest, prima clinică de avort a statului care a fost deschisă în 1976. A fost singura clinică de avort a statului mulţi ani, relatează news.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

9 comentarii

 1. ca aliat al Americii, Ciuca trebuie sa aduca de urgenta valorile americane la noi in tara! Sau poate sa le aduca prostul celalalt, cand vine din vacanta de la Palm Beach.

  • Asta nu e o valoare americană, americanii nu au cerut interzicerea avortului. Este o valoare creștină, o valoare religioasă.

 2. Iată barbarismul partidului republican.

 3. E o discutie destul de complimata , dar una peste alta omori un om si asta e realitatea. Viata e grea , dar e frumoasa si e pacat pentru oricine sa nu o traiasca chiar daca ar trai intr-o saracie groaznica. Oamenii trebuie sa fie responsabili pentru actiunile lor si sa gaseasca metode prin care sa nu faca un copil daca nu si-l doresc. Mai bine ati vorbi de mutilarea copiilor de cel putin 14 ani in Germania prin legalizarea schimbarii de sex.

 4. Dacă ai ști cât de bolnav ești, ai urla.

 5. Oh nu…ingrozitor cu adevarat. Ce barbarie:)) Despre intentiile democratilor de a impinge termenul pana la care se putea avorta pana spre ultimele luni….nu zici nimic bai Vladimir, flasenta lui Pelosi? Asta primiti bai..mergeti spre extreme, o sa primiti extreme si din partea cealalta. Cu cat impingeti mai mult cu atat o sa creasca si rezistenta la nebunia voastra.

 6. @DRK
  Ce pr0astă-i mă-ta! De parcă femeile ar putea rămâne gravide între ele singure, fără bărbații depravați „din ziua de azi“
  :)))))

 7. Ce comentarii penibile, ca de obicei, de la niste bărbați care nici nu stiu ce e aia menstruație.