G4Media.ro

SUA transferă în premieră activele oligarhului rus Konstantin Malofeev către Ucraina

Sursa foto: Captură video

SUA transferă în premieră activele oligarhului rus Konstantin Malofeev către Ucraina

SUA transferă pentru prima dată Ucrainei activele rusești confiscate, a declarat procurorul general al SUA, Merrick Garland, relatează BBC.

„Astăzi anunț că, pentru prima dată în istorie, am permis transferul activelor rusești confiscate pentru a fi folosite în Ucraina”, îl citează CNN.

„Aceste active au fost confiscate imediat după ce am anunțat în aprilie că oligarhul rus Konstantin Malofeev a fost pus sub acuzare în încercarea de a eluda sancțiunile”, a adăugat el.

Garland a făcut o astfel de declarație la Washington, în cadrul unei întâlniri cu procurorul general al Ucrainei, Andriy Kostin.

Potrivit lui Kostin, activele în valoare de 5,4 milioane de dolari vor fi folosite pentru a reconstrui Ucraina.

Proprietarul postului de televiziune Tsargrad TV, Konstantin Malofeev, se află sub incidența sancțiunilor americane din 2014. Ucraina, țările UE, Statele Unite și Canada îl suspectează pe Malofeev de complicitate în anexarea Crimeei și de alimentarea unui conflict armat în estul Ucrainei.

El însuși neagă aceste acuzații și insistă că s-a ocupat doar de ajutor umanitar în Crimeea și în sud-estul Ucrainei. Într-un interviu acordat BBC, el a declarat că într-adevăr ar putea juca un rol important – dar numai în sens spiritual.

În aprilie 2022, SUA l-au acuzat pe omul de afaceri că a încercat să eludeze aceste sancțiuni. În februarie 2023, un tribunal american a permis procurorilor să confiște bunurile lui Malofeev.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...