G4Media.ro

SUA simplifică procedurile de imigrare pentru refugiaţii afgani / Peste 70 de…

SUA simplifică procedurile de imigrare pentru refugiaţii afgani / Peste 70 de mii de afgani au ajuns în Statele Unite după 30 iulie

Executivul preşedintelui Joe Biden a decis să simplifice procedurile de imigrare pentru refugiaţii afgani, astfel încât aceştia să se poată integra mai rapid în societatea americană, a anunţat luni Departamentul de securitate internă (DHS), transmite Agerpres, care citează AFP.

Cei aproximativ 70.000 de afgani sosiţi în Statele Unite începând cu 30 iulie, când a început operaţiunea de evacuare ‘Allies Welcome’, vor beneficia de proceduri simplificate pentru a obţine cartea verde (permisul de şedere) şi diferite permise de muncă de care ar putea avea nevoie, a spus DHS într-un comunicat.

De asemenea, vor fi scutiţi de taxele de înregistrare, un aspect important în contextul în care diferitele taxe de plătit doar pentru obţinerea permisului de şedere pot ajunge la mii de dolari.

„Oferind acestor persoane evacuate proceduri simplificate şi scutiri de taxe vom deschide oportunităţi pentru aliaţii noştri afgani şi îi vom ajuta să îşi reconstruiască viaţa mai repede în ţara noastră”, a comentat secretarul pentru securitate internă Alejandro Mayorkas.

„Aceste măsuri demonstrează angajamentul nostru faţă de afganii care au oferit o asistenţă nepreţuită Statelor Unite în ultimii 20 de ani, precum şi pentru afganii aflaţi în pericol”, a adăugat el.

Peste 120.000 de persoane au fost evacuate din Kabul în această vară. Printre aceştia se numără diplomaţi şi cetăţeni străini, dar şi zeci de mii de afgani aflaţi în pericol, în special pentru că au colaborat cu forţele coaliţiei internaţionale din Afganistan.

Sursa foto: Twitter/ Srbija Evropa – @srbija_eu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Nuuuu! Nu mi-i luaaaati! Eu vreau ca maresalul Ciuca sa aduca in Romania toti colaboratorii armatei romane, incluzand aici acei eroi afgani care au respirat pe o raza de 100 de metri (sau chiar kilometri) de baraca unde se ascunsesera cei trei scorpioni maronii.