G4Media.ro

SUA resping plângerile Moscovei privind livrarea de obuze cu uraniu sărăcit Ucrainei:…

Sursa foto; FADEL SENNA / AFP

SUA resping plângerile Moscovei privind livrarea de obuze cu uraniu sărăcit Ucrainei: „Nu sunt radioactive” / Dacă Rusia „este îngrijorată pentru tancurile sale”, poate „să le treacă granița înapoi”

Statele Unite au respins miercuri plângerile Rusiei, care a criticat anunţul privind livrarea Ucrainei de muniţie care conţine uraniu sărăcit de către Marea Britanie, transmite AFP, citată de Agerpres.

Moscova a considerat că aceasta ar reprezenta o agravare serioasă a conflictului şi a ameninţat cu represalii.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională de la Casa Albă, John Kirby, a calificat drept eronate argumentele Rusiei.

Aceste obuze, eficiente împotriva tancurilor şi vehiculelor blindate, „nu sunt radioactive” şi „nici măcar nu se apropie” de categoria armelor nucleare, a adăugat el.

„Este un tip obişnuit de muniţie, folosită în special pentru capacitatea sa de a străpunge blindajul”, a spus John Kirby, avertizând că, dacă Moscova „este îngrijorată pentru tancurile sale şi pentru soldaţii care le operează”, poate „să le treacă graniţa pur şi simplu pentru a le aduce înapoi în Rusia”.

Statele Unite sunt de departe cea mai mare sursă de ajutor militar pentru Ucraina, dar nu furnizează uraniu sărăcit, a precizat Kirby.

Purtătorul de cuvânt a criticat şi Ministerul rus al Apărării pentru că i-a decorat pe piloţii implicaţi în incidentul cu drona americană din Marea Neagră. Potrivit Washingtonului, care îşi susţine afirmaţiile cu înregistrări video, drona s-a prăbuşit după ce a fost lovită de avioane de luptă ruseşti, ceea ce Moscova neagă.”Nu cunosc nicio altă armată din lume…care să fi recompensat un pilot pentru că a lovit o dronă. Dacă ăsta este curaj, cred că avem definiţii diferite ale sale”, a spus el.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. excelent mesajul lui kirby: daca va temeti de proiectilele perforante cu uraniu saracit, chemati-va tancurile inapoi in tara.

  2. Mai tare de atât „sa le treacă granița înapoi”

    Nu vrei să-ți fie lovită mașină, nu o lasa parcată pe mijlocul autostrăzii, că ești tu rus ai atât te duce pe tine bibilica.

  3. 💪💪💪💪💪💪❤️🇺🇸🇺🇸🇺🇸🇺🇸🇺🇸🇺🇸🇺🇸