G4Media.ro

SUA le cer politicienilor din Sri Lanka, afectată profund de proteste și…

sursa foto: Pixabay

SUA le cer politicienilor din Sri Lanka, afectată profund de proteste și o criză economică fără precedent, să acționeze rapid pentru redresarea situației/ Premierul și președintele și-au părăsit reședințele oficiale, ocupate și vandalizate de protestatari

Statele Unite le-au cerut duminică viitorilor noi lideri din Sri Lanka să acţioneze rapid pentru a reface stabilitatea economică şi a potoli nemulţumirea populară, după anunţarea demisiei preşedintelui Gotabaya Rajapaksa, care a fugit sâmbătă din palatul prezidenţial asaltat de protestatari, informează AFP.

Noul guvern din Sri Lanka va trebui să „lucreze rapid pentru a identifica şi a implementa soluţii care vor aduce stabilitate economică pe termen lung şi vor calma nemulţumirea populaţiei din Sri Lanka faţă de deteriorarea condiţiilor economice, inclusiv penuria de electricitate, alimente şi combustibil”, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat la Bangkok, unde se află în vizită secretarul de stat american Antony Blinken.

Washingtonul face apel, de asemenea, la „parlamentul din Sri Lanka să abordeze această etapă cu voinţa de a îmbunătăţi situaţia naţiunii şi nu pe cea a unui anumit partid politic”, a continuat purtătorul de cuvânt.

SUA i-au avertizat pe susţinătorii guvernului să nu atace protestatarii sau jurnaliştii, dar au criticat, de asemenea, violenţa care a izbucnit sâmbătă, când mulţimile au luat cu asalt reşedinţa preşedintelui Rajapaksa.

„Poporul srilankez are dreptul să îşi ridice vocea în mod paşnic şi solicităm o anchetă completă, arestarea şi urmărire penală a oricărui incident violent care are legătură cu manifestaţia”, a spus purtătorul de cuvânt american.

Gotabaya Rajapaksa a avut o relaţie dificilă cu SUA din cauza respingerii acuzaţiilor de crime de război din timpul sângerosului război civil din Sri Lanka, care a durat câteva decenii, precum şi a parteneriatului său economic strâns cu China.

În ultimele săptămâni, SUA şi China s-au oferit să sprijine insula, care se confruntă cu o penurie fără precedent de combustibil şi alimente.

sursa: Agerpres.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Cine e SUA?

    • Tu taci acolo și pupă-l în cur pe Zelenski! Și pe Biden! Pe putin nu, să m0ri de poftă!:)))))

    • Unchiul Sam jandarmul global , care a adus numai binefaceri peste tot pe unde a fost . Vezi Vietnam , Chile , Irak , Afganistan , primăvara arabă ,și multe altele.

    • Buey A310 pr0asta satului a făcut SUA ceva care măcar să aducă a cea făcut mujicia timp de o jumătate de secol cu jumătate din țările europei? Ia treci și pupă-ne-n cur, uobule! :)))))

  2. Degeaba fac Proteste daca nu au Guvern , care sa le aduca de Mancare din Import . Trebuie sa-si faca Guvern cat mai Urgent , care sa le Aduca de Mancare din Import .