G4Media.ro

SUA insistă asupra unei investigaţii „transparente” privind originea coronavirusului

SUA insistă asupra unei investigaţii „transparente” privind originea coronavirusului

Ministrul american al sănătăţii, Xavier Becerra, a cerut marţi studii „independente şi transparente” privind originea coronavirusului care provoacă boala COVID-19, în cadrul intervenţiei sale la Adunarea anuală a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), relatează EFE, citată de Agerpres.

„Trebuie să înţelegem mai bine pandemia pentru a putea răspunde mai bine la ameninţări viitoare, iar studiile privind originea SARS-CoV-2 trebuie să fie transparente, bazate pe ştiinţă şi pe independenţa experţilor”, a subliniat Becerra prin videoconferinţă.

Statele Unite şi-au exprimat în februarie nemulţumirea faţă de rezultatele preliminare ale investigaţiilor realizate la începutul acestui an de experţi internaţionali la Wuhan (China) pentru a căuta posibila origine a pandemiei, considerând că autorităţile chineze au ascuns date de misiunea trimisă de OMS.

Experţii au indicat atunci, după patru săptămâni de investigaţie în China, că ipoteza cea mai probabilă a originii noului coronavirus este că a fost transmis la om de animale sălbatice prin intermediul uneia sau mai multor specii care au acţionat ca intermediare.

În raportul lor, experţii indicau de asemenea că ipoteza cea mai puţin probabilă era cea a originii virusului într-un laborator şi nu considerau suficient de plauzibilă nici contagierea prin alimente congelate din import, o teorie invocată de medii oficiale chineze.

Responsabilul sănătăţii al SUA a cerut, de asemenea, ca Taiwanul să fie acceptat ca observator al OMS, la o zi după ce China s-a opus prin veto acestei propuneri.

„Trebuie să întărim securitatea sanitară şi pregătirea împotriva pandemiilor pentru a fi mai bine pregătiţi în faţa unor viitoare crize sanitare mondiale”, a adăugat Becerra, care în intervenţia sa nu a menţionat un posibil tratat internaţional în acest sens, lucru susţinut de Uniunea Europeană şi de alte state.

El a cerut în schimb stabilirea de mecanisme de finanţare sustenabile ale activităţii OMS, „pentru a putea fi controlată şi supravegheată în mod adecvat”.

Becerra a pledat totodată şi pe „ameliorarea capacităţii de cercetare şi elaborare de terapii şi de vaccinuri” precum şi asupra pregătirii personalului sanitar.

sursa foto: Wikipedia

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Adică cum, nu e clar ca virusul e natural?
  SUA vor sa creadă în teoria conspirației?
  Pe G4 media numai trolii au avansat o asemenea ipoteza.

 2. Oamenii trăiesc de zeci de mii de ani alaturi de lilieci si niciodata virusul nu s-a transmis la om pe calea aerului. Ar fi prea mare coincidenta sa fi izbucnit epidemia in locul unde exista si un laborator de virologie.
  Întrucât nu cred in coincidențe cam 75% cred ca este un virus fabricat artificial.
  De aceea eu sunt interesat deja de alt aspect: a pus China pe „piata” arma biologica din accident sau intenționat? Și pentru ca eventualul accident are loc exact când Trump devine mai agresiv impotriva Chinei si sancționează juvaerul spionajului si controlului chinezesc asupra planetei, Huawei, iarăși văd ca apare o coincidență. Și cum, mă repet, nu cred in coincidențe, 75% cred ca atacul planetei cu arma biologica a fost intenționat.
  De aceea problemele actuale pe care mi le pun sunt legate de ce urmează. Război? Detronarea comuniștilor din China?

 3. Nu am nicio încredere în chinezi, as prefera jugul americanilor, europenilor față de jugul chinezesc dar în cazul de față cred ca americanii, sau mai exact cei care conduc lumea au fabricat virusul. Desigur sunt posibile și alte variante, cei care conduc lumea lucrează prin chinezi, sau înseși chinezii sa fii făcut treaba asta.
  Război între SUA și China nu va fi. Chinezii le sunt net superiori.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.