G4Media.ro

SUA extind vaccinul obligatoriu la frontierele cu Canada și Mexic

SUA extind vaccinul obligatoriu la frontierele cu Canada și Mexic

Străinii care doresc să intre în Statele Unite pe uscat şi pe mare trebuie să fie vaccinaţi cu începere de sâmbătă, indiferent de motivele călătoriei lor, a anunţat joi Departamentul de Securitate Internă al SUA, notează AFP, citată de Agerpres.

Statele Unite, care şi-au închis frontierele cu o mare parte a lumii de la începutul pandemiei, le-au redeschis în noiembrie călătorilor din întreaga lume, cu condiţia să fie vaccinaţi.

Dar străinii sosind prin frontierele terestre sau cu feribotul din Mexic sau Canada erau scutiţi dacă aveau „motive esenţiale” de a călători, în special profesionale.

Prin urmare, nu va mai fi cazul începând de sâmbătă, ceea ce ar trebui să afecteze în principal transportatorii şi lucrătorii transfrontalieri.

Departamentul, care justifică această măsură prin „progresia constantă a contaminărilor cu COVID-19” în ţară, avertizează împotriva termenelor prelungite pentru a trece frontiera.

Acest lucru ar putea crea noi probleme logistice într-un sector al transporturilor deja tensionat, mai scrie AFP.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Daca iarăși suntem mințiți si astia ne ascund ceva legat de Omicron, ar trebui sa iasa cat mai repede cu declaratii. Daca tot vor sa impuna o dictatura, pot s-o facă in alte moduri. Nu cred ca vaccinarea obligatorie sau masca pot fi folosite ca metode de constrângere la nesfârșit. Nici marii dictatori nord coreeni nu cred ca se folosesc de pandemie pentru a-și menține în funcțiune „metodele” de constrângere.