G4Media.ro

SUA: Execuţia lui Mohsen Shekari reprezintă o escaladare sinistră a încercărilor regimului…

sursa foto captura video

SUA: Execuţia lui Mohsen Shekari reprezintă o escaladare sinistră a încercărilor regimului din Iran de a suprima orice critici şi de a zdrobi protestele

Statele Unite au calificat cu fermitate joi drept o „escaladare sinistră” execuţia în Iran a unui bărbat implicat în demonstraţiile care au loc în ţară şi au dat asigurări că regimul iranian va fi tras la răspundere, relatează AFP.

„Execuţia lui Mohsen Shekari reprezintă o escaladare sinistră a încercărilor regimului de a suprima orice critici şi de a zdrobi aceste proteste”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price. Consilierul pentru securitate naţională, Jake Sullivan, a scris pe Twitter că Statele Unite „vor trage la răspundere regimul iranian pentru violenţele brutale provocate propriului popor”.

Iranul a executat joi dimineaţa un bărbat acuzat că a rănit un paramilitar după ce blocase circulaţia pe un bulevard din Teheran în timpul revoltelor care zguduie de peste trei luni această ţară, potrivit Mizan Online, agenţia puterii judiciare iraniene.

Iranul este scena unor manifestaţii declanşate de moartea pe 16 septembrie a tinerei Mahsa Amini, o kurdă iraniană de 22 de ani, decedată după ce fusese arestată de poliţia moravurilor pentru încălcarea codului vestimentar strict al Republicii Islamice, ce prevede ca femeile să poarte văl în locurile publice.

Autorităţile iraniene, care denunţă revoltele, acuză în mod regulat SUA şi aliaţii lor occidentali, precum şi grupări kurde cu sediul în străinătate, că ar fi instigatorii acestei mişcări de protest fără precedent

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

5 comentarii

  1. Poate i s-a tras de la lipsa de vax acestui erou. Nu mai stiu, incep sa incurc intre ele reclamele de la USAGM.

  2. primavara araba…>>>…primavara chinezeasca, iraniana si ruseasca….‼️‼️‼️‼️👍👍👍👍👍😇👍👍👍👍👍

  3. Ce nenorociťi! Urmează să am cazier pentru primăvara 2023. Şi nu bine.

  4. Puşcăria şi Ni….
    No