G4Media.ro

SUA depășește pragul de trei milioane de cazuri de coronavirus, la o…

SUA depășește pragul de trei milioane de cazuri de coronavirus, la o zi după ce Washingtonul a notificat oficial ONU cu privire la retragerea din Organizaţia Mondială a Sănătăţii

Prima putere economică a lumii este de departe ţara cel mai puternic afectată de pandemia de Coronavirus, atât în privinţa numărului de cazuri de infectări, cât şi în privinţa numărului de morţi, într-un context mondial în care numărul infecţiilor creşte din nou şi în care sunt reintroduse măsuri de izolare, realtează Agerpres.

Potrivit AFP, Statele Unite au depăşit miercuri pragul de trei milioane de cazuri de coronavirus, la o zi după ce Washingtonul a notificat oficial ONU cu privire la retragerea din Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), pe care o acuză că a reacţionat cu întârziere la pandemie, relatează AFP.

„Până în acest moment, am testat peste 39 de milioane de americani. Dintre ei, peste trei milioane de americani au fost testaţi pozitiv şi peste 1,3 milioane de americani s-au recuperat”, a declarat vicepreşedintele american Mike Pence la Casa Albă, în timp ce bilanţul Universităţii Johns Hopkins a fost actualizat la 3.009.611 de cazuri, dintre care 131.521 de morţi.

După o stabilizare a epidemiei în primele sale focare, în special la New York, SUA se confruntă de câteva săptămâni cu o înmulţire a infecţiilor în Sud şi în Vest.

Americanii nu au ieşit niciodată din primul val de epidemie, care s-a deplasat geografic, iar indicatorii sunt pe roşu în mai multe dintre cele mai populate state, cum ar fi Texas şi Florida.

Preşedintele Donald Trump neagă realitatea acestei resurgenţe şi a scris miercuri pe Twitter că „rata mortalităţii legate de coronavirus a scăzut de zece ori”.

„Am urcat. Nu am scăzut niciodată la nivelul de bază, iar acum urcăm din nou”, şi-a exprimat îngrijorarea Anthony Fauci, cel mai înalt expert în boli infecţioase al administraţiei americane, care trage tot mai puternic semnale de alarmă.

În dezacord cu Fauci, Trump a persistat: „Suntem într-o poziţie bună (…) Am făcut treabă bună. Cred că în două, trei, patru săptămâni, vom fi într-o poziţie excelentă”.

În plină criză sanitară, el a notificat ONU despre retragerea SUA din OMS, acuzată că a întârziat să reacţioneze după apariţia virusului în China în decembrie, cu scopul de a menaja Beijingul.

 

Foto: Coronavirus/Seattle

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Da, frumos titlu, parca evenimentele ar fi conectate. Jurnaliști de 2 bani

  • Pai is specialisti in astfel de stiri, si pt asa ceva sunt platiti. Nu e chiar usor sa bagi ttiluri din astea alarmiste.

  • Sunt conectate: i-a batut dumnezeul sorosist.

  • bre, g4, TOATA POPULATIA VA AJUNGE SA FIE INFECTATA !

   asa ca lasati dreaqului statistica legata de nr de infectati si de cei testati

   dati date despre raportul

   infectati : vindecati : decedati

   doar acestea dau o fotografie reala a modului in care evolueaza pandemia

 2. Un caine mergea cu covrigi in coada. Luni plec in vacanta! Ana are mere.

 3. bre, g4, TOATA POPULATIA VA AJUNGE SA FIE INFECTATA !

  asa ca lasati dreaqului statistica legata de nr de infectati si de cei testati

  dati date despre raportul

  infectati : vindecati : decedati

  doar acestea dau o fotografie reala a modului in care evolueaza pandemia

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.