G4Media.ro

SUA: Democrații cer documente justificative pentru decizia preşedintelui Donald Trump de a…

SUA: Democrații cer documente justificative pentru decizia preşedintelui Donald Trump de a sista contribuţia la bugetul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii

Donald Trump anunța în 14 aprilie că va suspenda contribuția SUA la Organizația Mondială a Sănătății (OMS), din pricina „proastei gestionări” a pandemiei de Coronavirus. Prin vocea democraților din Camea Reprezentanților, Departamentul de Stat este solicitat să prezinte documentele care au stat la baza deciziei președintelui de a sista contribuția la OMS, în plină pandemie de Coronavirus – transmite AFP, conform Agerpres.

Comitetul Camerei Reprezentanţilor, unde democraţii deţin majoritatea, a solicitat Departamentului de Stat o listă a tuturor reuniunilor, începând din decembrie anul trecut, în care chestiunea fondurilor destinate OMS a fost discutată, precum şi studiile necenzurate privind impactul acestei decizii asupra combaterii COVID-19.

Preşedintele Comisiei, Eliot Engel, a avertizat că Congresul ar putea forţa Departamentul de Stat să îi transmită documentele dacă acesta nu o va face până pe 4 mai, la ora locală 17:00 şi comunică faptul că doreşte să cunoască justificările de ordin legal ale deciziei preşedintelui Trump.

„Până în prezent, Departamentul de Stat nu a justificat în faţa Congresului îngheţarea fondurilor vărsate OMS decât printr-o fişă de o pagină în câteva puncte conţinând puţine fapte, niciun plan şi nicio explicaţie privind modul în care această suspendare a finanţării OMS va salva vieţi la noi sau în lume”, a explicat Eliot Engel.

Deşi a recunoscut că OMS a făcut greşeli, Engel a apreciat că organizaţia are un rol „inestimabil” şi că Donald Trump încearcă să distragă atenţia de la propriile eşecuri în gestionarea crizei sanitare care a afectat aproape trei milioane de persoane în lume.

SUA e primul contributor la bugetul OMS, cu peste 400 de milioane de dolari anual, bani care permit, printre altele, combaterea unor boli precum poliomielita şi malaria. Anul acesta a fost transferată deja contribuţia de 115 de milioane de dolari, aprobată de Congres.

Sursa Foto: Donald Trump/ Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Cat de lunga e mana Chinei, sau daca nu, cat de idioti pot fi o seama de americani, pentru ca nu-l inghit ei pe Trump, se pozitioneaza si apara un OMS controlat de-a tara comunista si criminala cum e China.

    • „Banii nu au miros”, se stie asta inca de pe vremea lui Vespasian. Dar chiar daca respectivii congresmeni n-ar fi fost mituiti de catre chinezi, demonocratii sunt atat de frustrati si innebuniti la gandul ca Trump va castiga iar, incat se agata de orice ocazie menita sa-l incurce si sa-l puna in dificultate pe presedinte.
      Sunt aproape convins ca nu s-ar da in laturi nici de la crima, numai sa scape odata de Trump si sa nu-l mai vada la Casa Alba.

  2. Democratii sunt fix ca psdistii nostri. Ei vor sa cheme administratia Trump in “parlament” sa le dea lor socoteala pentru fiecare masura pe care o ia.
    Acelasi tip de cacaciosi meschini care nu stiu sa faca, sa creeze sau sa rezolve ei insisi nimic. Se pricep numai sa bage bete in roate si sa-si balacareasca adversarul.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.