G4Media.ro

SUA dă în judecată Adobe pentru ascunderea comisioanelor mari de reziliere și…

Sursa foto: Pexels

SUA dă în judecată Adobe pentru ascunderea comisioanelor mari de reziliere și anularea dificilă a abonamentelor

Guvernul SUA a dat în judecată Adobe, acuzând producătorul Photoshop şi Acrobat că dăunează consumatorilor, prin ascunderea comisioanelor mari de reziliere în cel mai popular plan de abonament şi anularea dificilă a abonamentelor, transmite Reuters, transmite News.ro.

Într-o plângere depusă la instanţa federală din San Jose, California, Comisia Federală pentru Comerţ a spus că Adobe ascunde comisioanele, care ajung uneori la sute de dolari, şi alţi termeni importanţi din planul său de abonament ”anual plătit lunar”, în litere mici sau în spatele casetelor de text şi hyperlink-urilor.

Conform plângerii, Adobe calculează comisioanele de reziliere anticipată ca fiind 50% din plăţile rămase, atunci când consumatorii anulează în primul lor an.

FTC a mai spus că Adobe îi obligă pe abonaţii care doresc să anuleze online să navigheze inutil prin numeroase pagini, în timp ce cei care anulează prin telefon sunt adesea deconectaţi, sunt forţaţi să se repete la mai mulţi reprezentanţi şi întâmpină ”rezistenţă şi întârziere” din partea acelor reprezentanţi.

Doi directori Adobe sunt, de asemenea, inculpaţi: David Wadhwani, preşedintele afacerilor media digitale şi Maninder Sawhney, vicepreşedinte senior în vânzări digitale.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...