G4Media.ro

SUA cred în continuare într-o soluție cu două state, în locul declarațiilor…

sursa foto: Pexels/ Karolina Grabowska

SUA cred în continuare într-o soluție cu două state, în locul declarațiilor unilaterale privind un stat palestinian / Jake Sullivan: Ne îngrijorează că tot mai multe voci care anterior susțineau Israelul se îndreaptă într-o altă direcție

Statele Unite își mențin politica de favorizare a discuțiilor care să ducă la o soluție cu două state în Orientul Mijlociu, care să garanteze statutul Israelului și „securitatea poporului palestinian”, și nu declară recunoașterea Palestinei, așa cum au făcut astăzi trei țări europene, notează The Guardian.

La briefingul de presă al Casei Albe, cu secretarul de presă Karine Jean-Pierre și consilierul pentru securitate națională Jake Sullivan, la Washington, Sullivan a fost întrebat despre faptul că Irlanda, Spania și Norvegia au anunțat că vor recunoaște oficial un stat palestinian la 28 mai.

„Credem într-o soluție cu două state, care ar trebui să fie obținută prin discuții directe între părți, nu prin declarații unilaterale”, a spus Sullivan.

El a adăugat câteva momente mai târziu: „Credem că singurul mod în care vom ajunge la o soluție cu două state este prin negocieri directe”.

Sullivan nu a rostit cuvântul Palestina în niciun moment.

De asemenea, întrebat despre izolarea diplomatică tot mai mare a Israelului în legătură cu ofensiva sa militară din Gaza, el a spus că „am văzut cu siguranță un cor tot mai mare de voci care anterior susțineau Israelul și care se îndreaptă într-o altă direcție. Acest lucru ne îngrijorează”.

Sullivan a adăugat că acest lucru nu face decât să stimuleze dorința SUA de a vedea o mai mare „integrare regională”, cu o soluție cu două state pentru israelieni și palestinieni și cu Israelul „integrat cu statele arabe moderne”, lucru pe care l-a discutat cel mai recent cu Arabia Saudită.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Problema este de credibilitate: SUA cred asta si mediaza de vreo 70 de ani, insa Palestina nu exista inca iar pamanturile lor sunt colonizate pe zi ce trece.