G4Media.ro

SUA cheltuie 290 de milioane de dolari pentru medicamente împotriva leziunilor provocate…

Sursa foto: Twitter / Russian Embassy in the USA

SUA cheltuie 290 de milioane de dolari pentru medicamente împotriva leziunilor provocate de radiații, după ce Putin a avertizat că un atac asupra Rusiei ar putea provoca un răspuns nuclear

Statele Unite au cheltuit 290 de milioane de dolari pentru medicamente împotriva radiațiilor, după ce Vladimir Putin a avertizat Occidentul că este pregătit să folosească arme nucleare pentru a apăra Rusia, relatează Sky News.

O cantitate semnificativă de medicament Nplate, care stimulează producția de trombocite în organism și reduce sângerările induse de radiații, a fost achiziționată de guvern, potrivit serviciului public de sănătate din SUA (HSS).

HSS a negat că această mișcare este un răspuns la invazia în curs a Rusiei în Ucraina și a declarat, în schimb, că face „parte din eforturile îndelungate și continue de a fi mai bine pregătiți pentru a salva vieți în urma unor urgențe radiologice și nucleare”.

Medicamentul este produs de compania farmaceutică californiană Amgen și poate fi utilizat pentru tratarea atât a adulților, cât și a copiilor.

La începutul acestei luni, președintele Putin a promis să protejeze regiunile nou anexate din Ucraina prin „toate mijloacele disponibile”, o amenințare cu caracter nuclear, în cadrul unei ceremonii de semnare a decretelor de anexare de la Kremlin, unde a atacat, de asemenea, Occidentul.

Prin revendicarea a 18% din Ucraina ca parte a Rusiei, spațiul pentru amenințări nucleare crește, deoarece Putin ar putea prezenta orice atac asupra acestor teritorii ca fiind un atac asupra Rusiei însăși.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...