G4Media.ro

SUA: Antony Blinken se alătură Israelului, susținând acuzațiile împotriva Iranului, privind atacarea…

SUA: Antony Blinken se alătură Israelului, susținând acuzațiile împotriva Iranului, privind atacarea petrolierului „Mercer Street”

„Sunt sigure că Iran a comis atacul criminal asupra unui petrolier operat de un miliardar israelian în marea Omanului”, a anunţat duminică secretarul de stat Antony Blinken, alăturându-se Israelului şi Regatului Unit, relatează Agerpres, conform AFP.

„După ce am trecut în revistă informaţiile la dispoziţia noastră, suntem siguri că Iranul a comis acest atac, care s-a soldat cu două victime nevinovate, utilizând drone cu explozibili, o armă criminală din ce în ce mai utilizată în regiune”, a precizat Blinken într-un comunicat.

Washingtonul „se concertează cu guvernele din regiune şi dincolo de ea pentru o replică adecvată şi iminentă”, a adăugat şeful diplomaţiei americane.

„Nu există nicio justificare pentru acest atac, care urmează după o serie de atacuri şi comportamente agresive”, a subliniat secretarul de stat american.

SUA se alătură astfel Regatului Unit şi Israelului, care au atribuit deja atacul Iranului. Teheranul neagă însă orice implicare în acest atac.

Joi, petrolierul Mercer Street a fost ţinta unui atac cu dronă în marea Omanului. Atacul s-a soldat cu doi morţi, un britanic care lucra pentru societatea de securitate Ambrey şi un membru al echipajului român, potrivit armatorului Zodiac Maritime, o societate internaţională cu sediul la Londra aflată în proprietatea lui Eyal Ofer.

De ani de zile, Israelul şi Iran se înfruntă direct sau indirect în Liban, în Siria şi în Fâşia Gaza. Însă în ultimele luni această rivalitate s-a mutat pe mare, odată cu apariţia unei misterioase serii de sabotaje şi atacuri, relatează Agerpres, conform AFP.

sursa foto: Departamentul de Stat

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Exista si dovezi sau trebuie sa luam de bune declaratiile?

  • Da Alex…..exista dovezi. Analiza spectografica cu raze marconiu a evidentiat faptul ca micriparti ulele de strontiu au foat proiectate cu viteza de 3 mach direct intre ochi.
   Apoi si faptul ca epsilon, asa cum bine cunosti, este raportat la media orara locala si are perioada de injumatatire la 4,5 s.
   Deci astea sunt informatiile pe care le asteptai …comunicate in limbaj profesionist , asa dupa cum se vede ca esti.
   In rest , Iranul este recunoscut pentru pace si colaborare intre natiuni……pentru prietenia lor proverbiala si pentru dorinta de progres , libertate si democratie.
   Fireste , cadavrele sunt vinovate …..de toate relele pamantului….iar americanii si prietenii lor la fel.
   Sa speram intr-o lume mai buna , in care Rusia ,China ,Iranul,Afganistanul….vor face legea.
   N,asa ?

 2. Sa nu se repete istoria cu armele chimice din Irak…

  • E timpul de un razboi nou. Dupa victoriile din siria, afghanistan, libia e randul iranului sa primeasca democratie.