G4Media.ro

STUDIU Produsele de panificație și mâncărurile pregătite acasă reprezintă cel mai mare…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

17 comentarii

  1. Nu mai gatiti ca faceți risipa și ucideti planeta. Cumpărați pasta de gândaci 100% nutritiva de la cel mai apropiat hipermarket franco-german.

  2. Ca să nu mai risipim și să fim eco rugăm guvernul să pună accize pe produsele brute cumpărate de populație, astfel încât să-ti faci o ciorbă să fie mult mai scump față de a-ți comanda o ciorbă sau față de a o manca la un restaurant!
    Gen, dacă iei un kg de cartofi să coste 2 lei produsul plus încă 28 lei acciza, iar dacă un restaurant autorizat, omologat, acreditat, licențiat vrea să ia cartofi să dea doar 2 lei pe ei, că restaurantul nu face risipă!
    Mulțumim statului că are grijă de noi!!!

  3. Haideți să ne vaccinăm toți ca să putem mânca în restaurant :))

  4. Reactivarea „circurilor foamei” este ținta supremă a progresiștilor. Cum să se hrănească fiecare după cum îl taie capul, în lumea globalistă hrana trebuie să fie administrată după cele mai stricte reguli stabilite de guvernarea „științifică” mondială !

  5. Acest articol este o PROSTIE autorul este un infantil nătâng ,
    lipsit de discenământ !

    • ai grija, vorbesti de Guvernul Romaniei 🙂 Totusi, si autorul (domnul Analize, am urmarit si numai prostii spoune de obicei, traduceri/preluari aiurea eu zic sa-l dati afara) este cam natang pentru ca „Dintre respondenţi, doar 16% declară că aruncă, pur şi simplu, resturile alimentare.”

  6. Trăiască mâncarea de catering sau de împinge tava!

  7. GRESIT cea mai mare risipa o fac Romanii cu salariile bugetarilor, mai ales a celor de la Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă.

  8. Ia sa mergeti voi la un resturant MC donalds sau KFC pe seara sa vedeti cat se arunca la gunoi. Zi de zi, sute de tone de mancare nevandute sau expirata in asteptarea clientilor este aruncata. Mancarea din aceste restaurante nu rezista de la o zi la alta, uneori chiar de la o jumatatte de ora la alta cum este cazul MCDonalds. Gatitul acasa este cel mai sanatos si economic posibil. Acesta permite fiecarei familii sa aiba o viata sanatoasa, sa-si pastreze economiile si banii sa-i investeasca mai departe in bunastare sau cine vrea in educatia copiilor. Mancatul la restaurant saraceste pe termen lung clientii si imbogateste o mana de afaceristi care nu dau doi bani pe sanatatea sau bunastarea clientilor.

  9. Sper sa se sesizeze cineva in legătură cu acest articol. E inadmisibil să scrii așa ceva.
    Credeam că în sfârșit avem un site serios dar nici nu poate fi vorba de așa ceva cu astfel de articole.

  10. Uite am primit gratis două găleți de struguri din aia la calitate de supermarket pentru care plăteam o grămadă de bani când mai luam din când în când câte unul. Chiar n-am ce face cu ei… Cu mare părere de rău vor sfârși în gunoi…. Pâinea nu o arunc o strâng și o dau din când în când unei rude cu animale. Pe vremuri când aveam noi porci și găini..nimic din ce era organic nu se risipea! Practic nu produceam gunoi organic altul decât cel a animalelor….Și era gunoi, nu glumă, de la porci! Scăpăm de el nu tocmai legal.

    • Nu trebuie să-i arunci în tomberon. Păsările cerului, viespii și musculițele îi așteptă cu drag!

  11. in marea majoritate a tarilor la putere este street food -urile cu apogeul in tarile asiatice Se pare ca preturile sint deosebit de rentabile iar meniurile iti ofera instant o variatiune f mare Maninci ce vrei unde vrei si cind vrei La noi traditionalismul nu lasa loc pragmatismului Rominca trebuie sa miroasa a tocana ca altfel nu-i gospodina Reversul este ca masa acasa in familie e un medicament de neinlocuit , poate doar cu mincatul in familie in oras

    • Nu mi se pare accesibil sa dau 35 lei pe un sandwich de toneta si sa consider că am mancat suficient de consistent incat la cina sa ciugulesc 3 migdale.

      Cu totalul banilor cheltuiți pentru mancarea cumparata de la tonete, gătesc acasa mult si bun, si cu cafea (fiarta in casa 😱!!!), si cu vin si chiar un ocazional desert.
      Si nu mănânc pe strada ca aurolacul.

      Un snowflake progresist nu poate să înțeleagă asa ceva, pentru că el traieste din like-urile de pe social media acordate selfie-urilor in care ranjeste ca descreieratul.
      Ceilalți chiar vor să-și trăiască viața si nu le pasa de fulgisorii efemeri.

  12. Daca ar fi da fiu hâtru !, as întreba, cati bani a primit găinarul care a scris articolul oromovand idioțenia consumării preparatelor toxice im parte din comerț. Bai, voi chiar atât de prosti iii credeți pe romani incat să-i convingeti cu mancarea plină de chimicale,zaharuri, grasimi periculoase de la …tonete ?. Câți bani ai primit ?

  13. La mine nu există risipă, dar ce specialist din cadrul RD-DDD să-l intrebe pe Patrocle, probabil s-au chestionat ei intre ei. Eu dacă fac o oală de zamă sau o pizza cât cuptorul, mănânc și o săptămână din ea, nu arunc nimic, chiar dacă dupaia, vreo 6 luni, nu mai vreau să văd pizza în fața ochilor.

    Am intrat pe site-ul lor, dar n-am găsit acest studiu, n-am găsit nici un CV sau declarație de avere a celor implicați în acest proiect. Interviurile sunt făcute telefonic pe un eșantion de 1000 de persoane.

    Dacă vreți să vedeți rezultatele altor studii făcute de ei, intrați aici:
    http://romania-durabila.gov.ro/barometre-de-opinie-publica/

  14. Articol manipulator pentru ca in titlu se sugereaza ca se arunca prea multa mancare gatita, iar in artilol scrie clar:
    -studiul DDD arată că 71% dintre respondenţi apreciază că, în gospodăria proprie, nu se aruncă „deloc”, sau se aruncă „foarte puţine” alimente-