G4Media.ro

Studiu preliminar: Pfizer afirmă că a treia doză de vaccin anti-COVID poate…

Studiu preliminar: Pfizer afirmă că a treia doză de vaccin anti-COVID poate spori protecţia contra variantei Delta

Compania farmaceutică americană Pfizer a anunţat miercuri că o a treia doză de vaccin anti-COVID-19 poate „impulsiona puternic” protecţia împotriva variantei Delta a coronavirusului SARS-CoV-2, comparativ cu schema de vaccinare cu două doze, potrivit datelor preliminare ale unui studiu, consemnează agenţia EFE, preluată de Agerpres.

Aceste date arată că o a treia doză de vaccin produce de 5 ori mai mulţi anticorpi împotriva variantei Delta la persoanele cu vârste cuprinse între 18 şi 55 de ani şi de peste 11 ori mai mulţi anticorpi la persoanele din grupa de vârstă 65-85 de ani, comparativ cu nivelul anticorpilor creaţi după a doua doză.

Pfizer estimează că această a treia doză de consolidare ar putea multiplica cu 100 neutralizarea variantei Delta, faţă de schema alcătuită din două doze.

Aceste date se regăsesc într-o prezentare discutată în cadrul unei conferinţe telefonice pentru analiza rezultatelor financiare trimestriale ale companiei farmaceutice.

După cum au explicat managerii acestei companii la conferinţă, Pfizer estimează că „este nevoie de o a treia doză de consolidare într-un interval cuprins între 6 şi 12 luni după vaccinarea completă pentru a menţine nivelurile ridicate de protecţie” împotriva COVID-19, în condiţiile în care Delta este varianta coronavirusului „cea mai transmisibilă” observată până în prezent.

Studiul prezentat, încă nefinalizat şi care încă nu a fost evaluat de alţi experţi din domeniu, mai arată că doza de consolidare administrată la cel puţin o jumătate de an după a doua doză de vaccin este bine tolerată şi generează niveluri înalte de anticorpi împotriva coronavirusului original şi variantei Beta.

Pfizer a anunţat la începutul acestei luni că intenţionează să solicite Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente din SUA (FDA) autorizarea administrării celei de-a treia doze din vaccinul anti-COVID-19 pe care l-a dezvoltat împreună cu compania farmaceutică germană BioNTech.

Citește și

Valeriu Gheorghiță: E foarte probabil ca din septembrie să administrăm doza a treia pentru personalul medical, pentru persoanele cu boli cronice și cele peste 65 de ani

sursa foto: Facebook/ RO Vaccinare

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

17 comentarii

 1. Ziua și rapelul

 2. Hai cu injectarea șeptelului waxerin!

 3. Probabil va fi anuala…exact ca antigripalul, deci virusul nu va putea fi eradicat!

 4. Eu m-am mai gandit si ma voi vaccina. Abia astept.

 5. pai aia ce sa zica? A patra e contra lambda, a cincea contra miu si tot asa, pana la omega…

  • Greu sa ajungi pana la omega… Te papa adenocarcinomul pana atunci. Bineînțeles că bu e nicio legătură.

  • @anonim
   Nu te contrazic, doar m-ai făcut curios: pe ce te bazezi?

  • Au venit experții în carcinoame, bine ca nu iti cresc tatele, că era coada la vaccin 😂

  • @009

   Sau dacă s-ar mări ciucurelul, la fel de mare coadă ar fi. :)))))

 6. Dacă medicii recomandă, am să fac și a treia doză chiar dacă o plătesc din buzunarul meu.

  Spumegați calicilor, ia spumegați! E un ordin!!!

  • Nici medicii nu stiu mare lucru despre eficienta vaccinului. In prima faza ne-au spus ca cele 2 doze ne vor proteja in proportie de 90-94%, apoi s-a dovedit ca nu este chiar asa. Intradevar, nu faci o forma severa, ai sanse mici sa o mierlesti, dar tot iti iei virusul. In concluzie, medicii spun ce dicteaza companiile farmaceutice care ii sponsorizeaza.
   P.S. M-am vaccinat – am facut rapelul pe 14 Martie, dar doza 3 nu o voi face!

 7. Era conspirationist si a incasat 15 kopeici convertibile de la Putin. Asa ca a hotarat sa nu se înțepe cu toate ca e la o varsta venerabila.

 8. g4media.ro/pfizer-estimeaza-vanzari-de-335-miliarde-de-dolari-in-2021-in-luna-mai-prognoza-era-de-26-miliarde-de-dolari.html