G4Media.ro

STUDIU Dietele sărace în carbohidrați, dar bogate în grăsimi și proteine vegetale…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Păi să o luăm logic! De la dieta sudaneză la dieta americană rolul grăsimilor este in jur de 20-30% din calorii, proteinele 20% si carbohidrații 50-60%! Deci dacă faci o dietă low fat, menții greutatea mai greu, dacă ar fi o dietă low protein, o menții jos si mai greu, când renunți la 60% dintre caloriile tale este evident că vei avea greutatea mai mică. Problema este alta: in condițiile in care si grăsimile nesaturate consumate excesiv, inclusiv uleiul ultra-extra-super virgin de masline, creste degradarea endoteliului vascular, dacă renunti la carbohidrați (fructe, legume, fasole, naut, linte) rămâi cu optiunile animale: carne lapte, ouă si uleiuri care sunt „low carb”! Toate opțiunile acestea duc la boli cardiovasculare si autoimune, lucru dovedit deja. Căutați dovezi intre grăsimile saturate si boli cardiovasculare, Alzheimer, diabet zaharat chiar cancere!
    Deci da, vei fi un pic mai slab ținând regimuri high fat, low carb, high protein dar mortalitatea va crește! Vei fi mai bolnav.
    Regimurile high fat sunt rele pentru sănătate și rele pentru mediu. Dieta americană si occidentală modernă este high fat și uitați ce sănătoși sunt oamenii! Toate zonele cu longevitate extraordinară cum ar fi Okinawa, Sardinia, etc au diete high carb și mănâncă produse animale când si cand, rar! La fel cum mânca taranul român intre 1800-1989! Carnea era o delicatesă nu felul principal!