G4Media.ro

STUDIU Dezinformarea și informațiile false legate de coronavirus sunt responsabile de mii…

sursa foto: Pexels

STUDIU Dezinformarea și informațiile false legate de coronavirus sunt responsabile de mii de decese / Oameni din mai multe țări au murit după ce au consumat substanțe alcoolice foarte concentrate, urină de vacă sau de cămilă și bălegar pentru a se proteja de virus

Dezinformarea în legătură cu noul coronavirus a provocat mii de morţi şi a condus la situaţia în care mii de oameni au necesitat asistenţă medicală, conform concluziilor unui studiu publicat în American Journal of Tropical Medicine and Hygiene, citat marţi de agenţia DPA, preluată de Agerpres.

O echipă formată din oameni de ştiinţă din mai multe ţări, inclusiv din Australia, Japonia şi Thailanda, a analizat date compilate între lunile decembrie 2019 şi aprilie 2020 pentru acest studiu.

Potrivit cercetării, aproximativ 800 de persoane au murit după ce au consumat substanţe alcoolice foarte concentrate în încercarea de a-şi dezinfecta corpurile, în timp ce 5.900 de persoane au fost spitalizate după ce au consumat metanol, 60 dintre acestea pierzându-şi ulterior vederea.

Informaţiile eronate care au circulat printre utilizatorii indieni ai reţelelor sociale i-au determinat pe mulţi să consume urină de vacă sau bălegar pentru a se proteja de infecţie, în timp ce în Arabia Saudită consumul de urină de cămilă a fost promovat drept leac împotriva virusului.

Studiul, care a analizat date prelevate din 87 de ţări, în 25 de limbi, a constatat de asemenea că unele persoane din Asia şi angajaţi din sistemul sanitar au a fost în repetate rânduri stigmatizaţi şi s-au confruntat cu abuzuri verbale şi fizice.

Oamenii de ştiinţă au cerut guvernelor şi organizaţiilor internaţionale să monitorizeze mai bine dezinformarea în mediul online şi să coopereze cu companiile de social media pentru a difuza informaţii corecte.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

  1. Ohhh, Mona, Ana !…

  2. Toti am consumat urina de vaca, si n-am murit

    • Nu contesta nimeni ca tu ai fi consumat…dar de ce esti atat de sigur ca „toti am consumat”…?

  3. Se cheama selectie naturala, asa se ridica IQ-ul mediu.

  4. Mulți mai mulți oameni au murit în această perioadă din cauză că au consumat medicamente prescrise de medici. În concluzie, feriti_va de medici. Feriti_va și de proști, consumați doar ceea ce știți ca va face bine.

    • La asa pincipiu de viata,sa ne tratam fiecare cu ce credem, nu iti dau prea multi ani de trait.