G4Media.ro

STUDIU Croația, Cehia, Irlanda, Ungaria și România, cele mai interesate țări de…

sursa foto: Pexels

STUDIU Croația, Cehia, Irlanda, Ungaria și România, cele mai interesate țări de dark web / 5 modalități prin care vă puteți proteja de comportamente infracționale

Croația este țara cea mai interesată de dark web în 2022, cu un scor de interes pentru dark web de 97,1 din 100, în timp ce România se află pe locul cinci în top, cu un scor de 85, 3 din 100.

Infracțiunile de pe dark web în Croația au crescut cu 31% în ultimii ani, iar până acum în acest an au existat un total de 30.450 de căutări online – ceea ce echivalează cu 1.083 de utilizatori de internet din Croația care au căutat pe dark web în 2022, potrivit Reboot SEO Company.

Republica Cehă se află pe locul al doilea, cu un scor de interes pentru dark web de 94,1 din 100. În Republica Cehă, există peste 8 milioane de utilizatori activi de internet, cu 1 027 de utilizatori la 100 000 care caută pe dark web în fiecare lună.

Irlanda este a treia cea mai interesată țară în ceea ce privește dark web, cu un scor de interes de 91,2 din 100. Până în prezent, în acest an, în Irlanda au fost efectuate 38 360 de căutări online pentru dark web, ceea ce reprezintă 953 de căutări la fiecare 100 000 de utilizatori de internet.

Pe locul al patrulea se află Ungaria, cu un scor de interes pentru dark web de 88,2 din 100, iar în top cinci se află România, cu un scor de 85,3 din 100.

Experții de la Reboot SEO Company au împărtășit sfaturile lor pentru a încerca să vă păstrați datele în siguranță:

5 modalități de a vă proteja de dark web

1. Folosiți un VPN

Un VPN vă poate proteja activitatea online de corporații, guverne și alți ochi curioși. Prin conectarea la un server extern și adoptarea adresei IP a acestuia, puteți părea că vă aflați în aceeași țară cu serverul pe care îl utilizați. De exemplu, dacă vă aflați în America și vă conectați la un server din Regatul Unit, site-ul web va crede că vă aflați în Regatul Unit. Deși un VPN nu face ca activitățile dvs. online să fie imposibil de urmărit, faptul de a avea acest strat suplimentar de protecție vă oferă cele mai bune șanse de a vă păstra datele în siguranță.

2. Utilizați o scanare gratuită a web-ului întunecat

Dacă bănuiți că unul dintre conturile dvs., fie că este vorba de unul personal, de e-mail sau bancar, a fost compromis, unul dintre primele lucruri pe care ar trebui să le faceți este să rulați o scanare gratuită a dark web. O scanare dark web va căuta pe dark web informațiile dvs. personale printre toate listele de date furate. O scanare web nu va dezvălui întreaga cantitate de informații furate de pe dark web, dar vă va anunța imediat dacă se descoperă informații despre dumneavoastră.

3. Utilizați un manager de parole

O altă modalitate de a vă oferi cele mai bune șanse de a vă proteja informațiile personale este să vă schimbați parolele și să folosiți un manager de parole. Mulți dintre noi se fac vinovați de folosirea aceleiași parole pentru toate conturile noastre, dar acest lucru poate duce la accesarea mai ușoară a informațiilor dumneavoastră. Parolele pentru conturile online ar trebui să fie toate diferite, puternice și unice în felul lor. Parola de pe Instagram, de exemplu, nu ar trebui să fie aceeași cu cea de pe Amazon sau cu cea de la serviciile bancare online. Utilizarea unui manager de parole este o modalitate simplă de a evita acest lucru. Managerii de parole generează parole sigure pentru dvs., astfel încât să nu mai trebuiască să vă faceți niciodată griji că ați uitat o altă parolă.

4. Activați autentificarea cu doi factori

Una dintre cele mai bune modalități prin care puteți încerca să vă protejați conturile online de dark web este să folosiți autentificarea cu doi factori. Un al doilea pas de autentificare face mult mai dificil pentru un hacker să obțină acces la conturile dvs. deoarece combină doi factori ca modalitate de confirmare a autorizației, fie numele de utilizator sau parola și apoi numărul de telefon sau, eventual, ceva fizic, cum ar fi o amprentă digitală. În cazul în care numele de utilizator sau adresa de e-mail au fost compromise, acest nivel suplimentar de securitate vă va proteja și mai mult.

5. Închideți conturile și raportați dovezile de furt de identitate

Furtul de identitate este una dintre cele mai frecvente infracțiuni din lume, cu un număr tot mai mare de victime în fiecare an. Este esențial să acționați rapid dacă observați tranzacții suspecte în extrasele dvs. financiare sau dacă primiți un e-mail despre o încercare de autentificare care nu a fost făcută de dvs. Prin închiderea contului, raportarea la banca dumneavoastră, precum și prin depunerea unui raport de furt de identitate la autoritatea guvernamentală competentă, puteți preveni alte prejudicii financiare.

„Nu există o singură soluție pentru securitatea datelor. Adevărata securitate provine dintr-o combinație de instrumente software adecvate, de sporirea cunoștințelor dumneavoastră cu privire la amenințările cibernetice și de stabilirea unor practici online sigure. Hackerii elaborează în mod constant metode noi și inovatoare de a obține acces la datele dumneavoastră, care pot fi apoi încărcate pe dark web și vândute. Dacă doriți să vă oferiți cele mai bune șanse de a preveni ca informațiile dvs. să ajungă pe dark web sau dacă doriți să explorați dark web din curiozitate, ar trebui să utilizați un VPN, deoarece acesta vă va ascunde adresa IP, protejându-vă identitatea și locația.”

Context

Mulți dintre noi asociază imediat „The Dark Web” cu un comportament infracțional, datorită reputației sale de activitate suspectă și conținut ilegal. De la pașapoarte false până la date furate, zvonurile continuă să se învârtă online despre ceea ce poate fi accesat cu adevărat în această zonă misterioasă a internetului.

Deși marea majoritate a oamenilor nu ar intenționa niciodată să viziteze acest site, pentru unii web-ul întunecat este mai mult decât o simplă curiozitate; este ceva ce doresc să experimenteze cu ochii lor. S-a raportat că 2,5 milioane de utilizatori accesează zilnic site-uri subterane.

Pentru a afla cine este cel mai interesat de dark web, compania Reboot SEO a folosit instrumentul de analiză online Ahrefs pentru a descoperi numărul de căutări pentru fiecare țară din SUA, Marea Britanie și Europa. Datele privind volumul total de căutări au fost apoi puse în balanță cu numărul de utilizatori de internet din fiecare țară pentru a determina numărul de căutări per utilizator de internet, obținându-se un scor general de indexare de 100.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...