G4Media.ro

Studiu: Consumul de canabis a scăzut în rândul adolescenților, în statele americane…

sursa foto: Pexels

Studiu: Consumul de canabis a scăzut în rândul adolescenților, în statele americane unde a fost legalizat

Adolescenții sunt mai puțin înclinați să consume drogul marijuana dacă acesta este legalizat, arată un studiu făcut în statele americane în care consumul este permis, relatează BBC, citat de Digi24.ro

Cercetătorii Universității de stat din Montana au analizat fișele de sănătate ale copiilor din liceele americane dintre anii 1993 și 2007 și au constatat că, deși consumul de canabis în rândul tinerilor a crescut, în rândul adolescenților a scăzut cu 10% în cazul statelor în care a fost legalizat consumul.

În SUA, consumul de canabis medicinal este permis în 33 de state, iar în alte zece este legal consumul în scop recreațional. Consumul rămâne interzis însă în rândul copiilor sub 18 ani.

Conducătorul studiului, doctorul Mark Anderson, a declarat că rezultatele „ar trebui să-i liniștească pe cei care se tem că va crește consumul rândul adolescenților”.

Acesta a explicat că motivul ar putea fi faptul că pentru minori e mai greu să cumpere canabis de la magazinele autorizate, unde trebuie să dovedească cu acte că pot cumpăra, decât de la traficanții de droguri. Un alt motiv ar fi faptul că marijuana din aceste magazine este mai scump.

Studiul s-a bazat pe analiza informațiilor medicale a 1,4 milioane de copii din toate statele, culese în fiecare an de Centrul de Control al Bolilor și Prevenție.

Cercetarea confirmă un alt studiu, publicat în decembrie anul trecut, care arăta că a scăzut consumul de marijuana în rândul adolescenților după legalizarea drogului, în anul 2012.

Însă, acest nou studiu contrazice un altul, din 2018, din Colorado, care a relevat faptul că numărul adolescenților din acesta care au consumat canabis recreațional a rămas același și după legalizare, în 2014.

Cercetătorii din Montana au precizat că, din cauza legalizării recente și în alte state, vor veni cu alte informații noi în următorii ani.

Sursa: Digi24.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

 1. 420 blaze it

 2. Absolut firesc.
  Peste tot unde s-a legalizat consumul de droguri a scazut drastic consumul insusi, dar mai ales criminalitatea asociata cu acesta. Cei care trebuie pedepsiti la sange sutn traficantii si prietenii lor politisti.
  Vezi si: https://www.theguardian.com/news/2017/dec/05/portugals-radical-drugs-policy-is-working-why-hasnt-the-world-copied-it
  https://www.theguardian.com/global-development/2019/jan/22/take-power-away-criminal-gangs-legalise-drugs

 3. Nu fumati marijuana, pentru ca heroina ucide.

  • Mai studiaza problema, ca marihuana este cu totul altceva decat heroina.

   Marihuana = canabis = hasis si nu prea da dependenta
   Heroina da dependenta si este f f periculoasa pentru sanatate

 4. o intrevare este: cite miliarde a cistigat bugetul american si cite miliarde a pierdut narco-mafia ? presupun ca in SUA nivelul coruptiei e mai mic ca in Romania si acei bani s-au dus pentru pensii, salarii, drumuri, medicina, educatie.

  • Din 2014 pana in 2019 statul Colorado a facut peste 1 miliard de dolari. Colorado are cam 5 milioane de locuitori.

  • Ce bine e sa fii european rasfatat de hulitii aia de „neomarxisti” socialisti nashpa si sa-ti inchipui ca banii de impozite se duc pe chestii gen educatie si medicina (in conditiile in care un picior rupt sau o nastere in SUA te poate duce la faliment) peste tot in lume. 😀

   Complet de acord de altfel, doar ca m-as uita spre alt model (perfectibil si acela, desigur): Portugalia.