G4Media.ro

Studiu al Universității din Beijing: China s-ar confrunta cu 630.000 de infecţii…

Studiu al Universității din Beijing: China s-ar confrunta cu 630.000 de infecţii de Covid-19 pe zi dacă ar ridica restricțiile de călătorie

China s-ar putea confrunta cu peste 630.000 de infecţii cu Covid-19 pe zi dacă ar renunţa la politicile de toleranţă zero prin ridicarea restricţiilor de călătorie, potrivit unui studiu realizat de matematicienii de la Universitatea din Beijing, transmite Reuters, citată de News.ro.

În raportul publicat în China CDC Weekly de către Centrul chinez pentru controlul şi prevenirea bolilor, matematicienii au spus că China nu îşi poate permite să ridice restricţiile de călătorie fără vaccinări mai eficiente sau tratamente specifice.

Folosind date pentru luna august din Statele Unite, Marea Britanie, Spania, Franţa şi Israel, matematicienii au evaluat potenţialele rezultate dacă China ar adopta aceleaşi tactici de control al pandemiei ca acele ţări.

Noile cazuri zilnice ale Chinei ar ajunge la cel puţin 637.155 pe zi dacă ar adopta strategia de pandemie a Statelor Unite, se arată în raport. Iar cazurile zilnice ar atinge 275.793 dacă China ar urma aceeaşi abordare ca Marea Britanie şi 454.198 dacă ar imita Franţa, arată studiul.

”Estimările au dezvăluit posibilitatea reală a unui focar colosal care aproape sigur ar induce o povară imposibilă asupra sistemului medical”, se arată în raport.

”Descoperirile noastre au ridicat un avertisment clar că, deocamdată, nu suntem pregătiţi să îmbrăţişăm strategii ”de deschidere” bazate exclusiv pe ipoteza imunităţii de turmă indusă de vaccinare susţinută de anumite ţări occidentale”.

Matematicienii au avertizat că estimările lor se bazează pe calcule aritmetice de bază şi că sunt necesare modele mai sofisticate pentru a studia evoluţia pandemiei în cazul în care restricţiile de călătorie ar fi ridicate.

China a raportat 23 de noi cazuri confirmate de coronavirus pentru 27 noiembrie, în scădere faţă de 25 cu o zi mai devreme, a anunţat duminică autoritatea sa de sănătate.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a desemnat vineri o nouă variantă de COVID-19 detectată în Africa de Sud cu un număr mare de mutaţii ca fiind ”ingrijorătoare”, determinând unele ţări să impună restricţii de călătorie.

Sursa foto: Flickr/ Beijing Capital International Airport

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Sa le trimitem câțiva sosoci si simioni, sa se înmulțească la ei apoi sa bage zâzanie între ochiosi.

  2. NU SE POATE!!!
    ACU’ AM CETIT UN ULTIM ULTIM STUDIU CARE ZICE CA VOR FI NU 630.000 infectii cat ziceti dvs in articol , ci 630.002 INFECTII.
    CE PREDICTIBILITATE !!!
    MARE LUCRU SI MATEMATICA ASTA CU STUDIILE , CIFRELE, VAMILE, TENISII SI TOATE ASTEA DE VIN DE LA MARELE OBLIC!!!