G4Media.ro

Studiu al Asociaţiei pentru Reproducere: 18% dintre sarcinile din urban în ultimii…

Sursa foto: Pixabay / Marjon Besteman

Studiu al Asociaţiei pentru Reproducere: 18% dintre sarcinile din urban în ultimii 5 ani au fost obţinute prin tratamente

Un procent de 18% dintre sarcinile din mediul urban au fost obţinute, în perioada 2018-2023, prin tratamente urmate de femei sau de partenerii lor, potrivit unui studiu realizat de Quantix Marketing Insights, la solicitarea Asociaţiei pentru Reproducere Umană din România, care a fost lansat, marţi, într-o conferinţă de presă, relatează Agerpres.

Radu Bogdan, reprezentant al companiei care a realizat cercetarea, a precizat că aceasta este reprezentativă la nivelul cuplurilor din mediul urban (femei cu vârste între 25 şi 45 de ani şi bărbaţi între 25 şi 60 de ani) şi că în 2018 cercetarea pe această temă a inclus şi zona rurală. Potrivit lui Radu Bogdan, în intervalul anterior, 2013-2018, un procent de 12% dintre sarcinile din zona urbană au fost obţinute în urma tratamentelor.

Studiul relevă că, dintre persoanele cu potenţial de infertilitate, 75% au fost la medic, iar 25% nu.

„Procentul este destul de asemănător cu ce ştiam din 2018, însă creşte rata de identificare a cauzelor. Avem, în 2018, 43% pentru care nu a fost identificată cauza, acum procentul este de doar 39%”, a semnalat Radu Bogdan.

El a punctat că ginecologia, în continuare, rămâne specialitatea cea mai accesată dintre toate în cazuri de infertilitate, însă a atras atenţia că, dacă în 2018 un procent 28% dintre cupluri îşi luau tratamentul de la specialişti în infertilitate, în prezent procentul acestora a ajuns la 45%.

Potrivit lui Radu Bogdan, cea mai mare problemă la bărbaţii care au un diagnostic de infertilitate este reprezentantă de probleme la nivelul spermogramei, urmând la mare distanţă cauze hormonale, genetice etc.

El a semnalat că, în cazul femeilor, diagnosticele sunt mai „polarizate”, de la probleme genetice, la nivelul trompelor, al uterului, la rezerva ovariană redusă, endometrioză sau menopauză precoce.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...