G4Media.ro

Studenții la medicină susțin introducerea obligatorie a cursurilor de prim-ajutor în programa…

Studenții la medicină susțin introducerea obligatorie a cursurilor de prim-ajutor în programa școlară

Studenții la medicină vor cursuri de prim-ajutor obligatorii în școală. “Introducerea obligatorie a cursurilor de prim-ajutor în programa școlară va aduce vaste consecințe favorabile în urma sa, având în vedere că în momentul actual 8 din 10 români nu știu cum să acorde primul ajutor”, spune Federația Asociațiilor Studenților în Medicină din România, care anunță că susține inițiativa lui Raed Arafat.

Contactată de Edupedu.ro, vicepreședinta Federației Studenților în Medicină, Anastasia Abaitancei, a declarat că în prezent “copiii din clasele a II-a până la a IV-a sunt instruiți de către voluntarii noștri în mai multe orașe din țară, în cadrul proiectului ‘Micii sanitari’. Timp de câteva săptămâni, elevii învață mai multe noțiuni despre corpul uman”, inclusiv noțiuni de prim-ajutor, a precizat Abaitancei pentru Edupedu.ro.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Teorie se preda si-n comunism, la scoala, la servici, la permisul auto, in armata, dar in practica se uitau la om cum moare cu zile sau mai rau ii faceau.

  2. Copiii au și așa programul foarte încărcat la școală. Mai bine s-ar face cursul asta opțional și s-ar găsi modalități inteligente de a-și încuraja pe elevi să îl urmeze.
    Arafat , daca tot vrea sa fie pomenit în veci pt fapte bune, să îi oblige pe șoferi să facă acest curs, că tot gem șoselele românești de bizoni oligofreni.

  3. Foarte util! Ar putea salva vieți. Cursul se poate face în locul unor ore de matematică, care oricum sunt mult prea multe și nu servesc la nimic.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.