G4Media.ro

Stoltenberg: NATO va continua să-şi întărească parteneriatul cu Japonia, în contextul invaziei…

Sursa foto: NATO.int

Stoltenberg: NATO va continua să-şi întărească parteneriatul cu Japonia, în contextul invaziei ruse în Ucraina  

Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) va continua să-şi întărească parteneriatul cu Japonia, pe fondul războiului declanşat de Rusia împotriva Ucrainei, a declarat marţi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în timpul vizitei sale în Japonia, unde a avut o întrevedere cu prim-ministrul nipon Fumio Kishida, informează Reuters, citată de Agerpres.

„Războiul (declanşat de Rusia) în Ucraina contează pentru noi toţi şi din acest motiv suntem de asemenea foarte recunoscători pentru sprijinul pe care Japonia îl oferă, ce foloseşte inclusiv avioane şi capabilităţi cargo”, a declarat Stoltenberg în timpul unui scurt discurs susţinut după o vizită la Baza Aeriană Iruma a Forţelor de Autoapărare ale Japoniei.

Turneul diplomatic al lui Stoltenberg, care a inclus şi o escală în Coreea de Sud, este menit să consolideze relaţiile cu aliaţii occidentali din Asia în faţa ofensivei ruse asupra Ucrainei şi a concurenţei în creştere din partea Chinei.

Într-un discurs susţinut luni la Seul, Stoltenberg a îndemnat Coreea de Sud să-şi accelereze sprijinul militar pentru Ucraina, menţionând alte ţări care şi-au schimbat politica de a nu livra arme unor ţări în conflict după ce Rusia a declanşat războiul împotriva Ucrainei.

Rusia a declanşat o invazie în Ucraina în ceea ce ea numeşte „operaţiune militară specială” cu scopul declarat al „demilitarizării” şi „denazificării” acestei ţări vecine, dar Kievul şi Occidentul o consideră drept agresiune neprovocată şi nejustificată, prima de acest gen în Europa după cel de-al Doilea Război Mondial.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. ceea ce putin a facut nu putea face nimeni . acum si japonia si germania se pot inarma si pot deveni puteri nucleare daca nu cumva sunt deja

  2. putin ofera intregului occident si aliatilor o sansa nicind sperata de a se inarma cu armament de ultima generatie si sa arunce la cos toate vechiturile .in timp de pace nu se putea .parca putin joaca in favoarea occidentului

  3. Toate rablele de orisicare fel si de orisicare natura isi gasesc sfirsitul in Ucraina .

  4. Armate private , puscariasi , fosti puscariasi si cei indezirabili ce pier in lupta, armament vechi , orase si comune ce devin acum noi tinte militare si in viitor tinte economice , cai de transport energie, ce acum nu mai sunt folosibile si care sunt distruse , coruptii ce sunt pedepsiti fara de procese , inarmarea Occidentului , federalizarea Europei , inarmarea Germaniei si Japoniei , vinzarile uriase de gaz lichefiat si de armament performant ,dezvoltarea industriilor ajutatoare de la vladica pina la opinca , cresterea puterii NATO si obligarea natiunilor de a alege , dublarea fortelor NATO europene , deciziile ce se iau acum la Bruxelles si la NATO, atragerea Ucrainei si Rep. Moldova in siajul UE si a Finlandei si Suediei in cel al NATO,toate acestea realizate rapid si totul datorita deciziei lui Putin de a invada Ucraina .Cine ar fi crezut .