G4Media.ro

Stoltenberg: NATO nu va fi de acord cu retragerea trupelor din statele…

Sursa foto: Nato.int

Stoltenberg: NATO nu va fi de acord cu retragerea trupelor din statele membre primite după 1997 / Vor deveni un fel de state membre de categoria a doua, ceea ce nu vom face niciodată

NATO nu va fi niciodată de acord să-și retragă trupele din țările care au fost primite în Alianță după 1997 (între care este și Bulgaria – n.red.), pentru că asta le-ar face state membre de categoria a doua, a declarat secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, într-un interviu acordat televiziunii canadiane CBC, citată de Mediapool.

„Aliații din NATO nu pot face compromisuri cu principiul absolut cheie al securității europene și, de fapt, al securității internaționale. Faptul că fiecare țară are dreptul să-și aleagă propria cale, să decidă singură dacă se alătură sau nu unei alianțe precum NATO – „aceasta este într-adevăr un principiu cheie”, consideră secretarul general al Alianței, citat de BTA.

„Evident că nu putem fi de acord că nu ar trebui să existe trupe NATO în toate acele țări care au aderat la Alianță după 1997. Acest lucru, în esență, va însemna că jumătate dintre statele noastre membre nu vor putea fi apărate de trupe ale NATO. Atunci vor deveni un fel de state membre de categoria a doua, ceea ce nu vom face niciodată”, a adăugat Stoltenberg.

„Cu toate acestea, suntem gata să luăm parte la măsuri echilibrate, verificabile, de reducere a armelor nenucleare, a rachetelor nucleare și a multor altor măsuri care vor fi la fel de pozitive atât pentru Rusia, cât și pentru NATO”, a spus secretarul general al Alianței.

NATO și Rusia trebuie să se așeze la masa de negocieri, pentru a preveni folosirea forței militare împotriva Ucrainei, dar deocamdată este prea devreme pentru a vorbi despre reducerea tensiunilor, consideră Stoltenberg.
„Este prea devreme să vorbim despre acest lucru (de-escaladare) pentru că am pus propunerile pe masa părții ruse, pentru a participa la o serie de întâlniri pe probleme importante de securitate europeană în contextul situației din Ucraina și din jurul acesteia”, a spus secretarul general al Alianței.

Potrivit acestuia, Rusia nu a răspuns în timpul întâlnirii. „Credem că este important să stăm la masa negocierilor, mai ales atunci când tensiunile sunt mari, pentru a găsi o cale, care să fie politică, pentru a preveni utilizarea din nou a forței militare de către Rusia împotriva Ucrainei”, a spus Stoltenberg.

Sursa: Mediapool/ Rador/ Traducerea: Mirela Petrescu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

9 comentarii

 1. stoltenberg cu greta tunberg
  calca tot pe unde merg
  cu noi toti la cur se sterg

 2. Dacă prin asta reușesc să deconecteze legătura Rusia China…NATO se va retrage pe Elba! Restul sunt basme pentru naivi!

 3. Soltemberg își arogă în numele NATO niște decizii pe care nu le poate onora.
  Hotărârile le ia politicul american.
  Lui i se ordonă și trebuie să execute.

 4. In structurilw NATO este implementat un soft care recunoaste comentariile trolilor rusi,chinezi si ale altor natiuni „democrate”😂. Asa ca atunci cand cititi comentarii impotriva NATO sau lauda inteligentei lui Putin si a camarilei, scenarii apocaliptice pentru viitorul UE sau SUA , glumitze la adresa unui guvern democrat sau conspiratii mondiale „vacciniste” sa stiti ca acesti troli sunt rusi, chinezi sau romani cu minte putina . Ei au un desfasurator de cuvinte si le posteaza . As da orice sa adaptam softul si pt a determina nivelul IQ al postacilor rusi. Pun pariu este sub nivelul gradelor din votca pe care o consuma zilnic😂😂

 5. Ce ii bine, este ca germania nu comaseaza arme ucrainei, astfel incat sa dea motive rusiei de invadare.

  Dupa mine, in caz de invadare a ucrainei NATO ar trebui sa stabileasca ca vor interveni pentru protectia ucrainei, fara sa treaca in offesinva asupra teritoriului rusiei cel prevazut inainte anului 2013. Astfel dai de gandit rusilor daca vor sa piarda crimeea prin miscarea de invadare