G4Media.ro

Stoltenberg: NATO este gata să intervină dacă stabilitatea din Serbia și Kosovo…

Sursa foto: NATO.int

Stoltenberg: NATO este gata să intervină dacă stabilitatea din Serbia și Kosovo va fi pusă în pericol / Vucic se așteaptă la discuții dificile cu Pristina, dar subliniază nevoia de stabilitate

Forța NATO de menținere a păcii din Kosovo este pregătită să intervină dacă stabilitatea dintre Serbia și Kosovo este în pericol, a declarat șeful alianței după discuțiile cu președintele sârb Aleksandar Vucic despre recentele tensiuni dintre vecinii din Balcanii de Vest, relatează Reuters.

„Deși situația de pe teren s-a îmbunătățit, este responsabilitatea tuturor părților – în special a oficialilor de la Belgrad și Pristina – să prevină o nouă escaladare”, a declarat Jens Stoltenberg într-o conferință de presă comună cu Vucic la Bruxelles.

„Fac apel la toate părțile să dea dovadă de reținere și să evite violențele. NATO continuă să monitorizeze îndeaproape situația de pe teren. Misiunea noastră de menținere a păcii KFOR rămâne concentrată pe mandatul său ONU. În cazul în care stabilitatea este pusă în pericol, KFOR este pregătită să intervină”, a declarat el.

La rândul său, președintele Serbiei a afirmat că se așteaptă la discuții dificile cu prim-ministrul kosovar joi, deoarece vecinii din Balcanii de Vest nu sunt de acord în aproape toate domeniile, dar a precizat că pacea și stabilitatea sunt de o importanță crucială, mai transmite Reuters.

„Vom avea discuții dificile mâine. Nu suntem de acord cu aproape nimic”, a spus Vucic, în conferința de presă alături de Stoltenberg.

„Avem istoria noastră, care nu este una ușoară, care nu este una simplă. Dar dorim să consolidăm în continuare cooperarea atât pentru … NATO și vrem să evităm orice fel de posibilitate de escaladare sau de conflict”, a mai subliniat președintele sârb.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

  1. Intervenim la aia mai mici și mai prosti.
    In Ucraina nimic?

  2. Vreau sa sug un pezedist și un putlerist!
    Amatori?

    • Pentru tine, oricând! Doar că nici la psihiatrie nu te pot trata, ești o cauză pierdută.

  3. Ce e, ciolovec, te oftici?😀

  4. zicea VT si mai lua mielul la tranta.