G4Media.ro

Steve Bannon, dispus să depună mărturie în fața comisiei din Congresul SUA…

Steve Bannon, dispus să depună mărturie în fața comisiei din Congresul SUA care investighează asaltul asupra Capitoliului

Steve Bannon, fost consilier apropiat al lui Donald Trump, a fost de acord să depună mărturie în faţa comisiei din Congres care investighează asaltul din 6 ianuarie 2021 asupra Capitoliului, conform informaţiilor apărute în presa americană duminică, informează AFP, citată de Agerpres.

Schimbarea poziţiei sale a fost raportată de CNN, New York Times şi Washington Post şi are loc înaintea procesului din 18 iulie în care Bannon va fi confruntat cu două acuzaţii de dispreţ penal al Congresului pentru refuzul anterior de a depună mărturie sau de a furniza documente.

Conform presei, avocatul său, Robert Costello, a scris comisiei din Camera Reprezentanţilor pentru a comunica că fostul preşedinte Donald Trump va renunţa la revendicarea privilegiului executiv invocat de Bannon în refuzul de a depune mărturie.

Donald Trump a fost iritat de faptul că niciunul dintre suporterii săi nu a depus mărturie în apărarea sa la şedinţele comisiei care anchetează atacul din partea susţinătorilor fostului preşedinte care au încercat să împiedice certificarea în Congres a înfrângerii candidatului republican de către democratul Joe Biden la alegerile din noiembrie 2020.

Democrata Zoe Lofgren, membră în comisie, a declarat pentru CNN că s-a primit o scrisoare în jurul miezului nopţii sâmbătă şi că se aşteaptă să primească veşti din partea lui Steve Bannon.

Nu este clar dacă Bannon va fi de acord cu practica comisiei de anchetare în privat a martorilor înaintea unei posibile mărturii publice. Conform informaţiilor apărute în presă, în scrisoarea adresată comisiei de Costello se indică faptul că Steve Bannon doreşte să depună mărturie în cadrul unei audieri publice.

Steve Bannon, figură proeminentă în cercurile mass-media de dreapta, a fost unul din arhitecţii victoriei prezidenţiale a lui Donald Trump în 2016 şi principalul strateg de la Casa Albă în 2017.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

 1. Știe cineva, in pușcăriile americane or fi fost amenajate celule prezidențiale, un fel de celule-ovale in caz că-l copleșesc amintirile pe proaspătul locatar ?

 2. 18 februarie 1990, mai ține minte cineva?

  • Cumva,cand furia multimii era pe punctul sa-l înlature pe Iliescu si sa-l recunoasca pe Mazilu?
   Parca se afla pe tanc si o femeie l-a intrebat raspicat:Ce-ati facut în ultimii 5 ani tov. cred sau domnule Ion Iliescu? La care,binenteles,tov. Iloescu i-a raspuns cu o minciună! Nu putea sa spuna ca a luat lectii de regie ca sa învete cum se regizeaza o revolutie aprioric confiscată.

 3. Bannon și Trump sunt fasciștii de top ai Americii.

 4. si daca nu era la casa alba ce???? de unde ai dedus tu ca daca nu esti la casa alba nu poti fi chemat in fata acelei comisii?? mai invata ce putere au comisiile alea in SUA. nicio legatura cu alea din Romania din parlament.

 5. @mitza… mai sforteaza-te nitzel! NU… nu a fost… dar in ascensiunea mincinoasa a lui Trump, a fost parte! In ’96 am fost aproape trup si suflet cu Trump… am avut si am „boala” pe Mrs. Clinton! Dar cea ce a facut dupa, mai ales intalnirea in care l-a slugarit pe putler, m-a intors definitiv impotriva lui! Nu am simpatie pt. Biden&co… eu am fost de partea raposatului John Mc Caine (RIP), dar decat catastrofa Trump… mai bine asa… asta avem… si acum e razboi cu fascistii inamici de moarte ai Occidentului. Sper ca republicanii sa gaseasca pe cineva demn de a fi PotUS din 2024 incolo!!!

 6. @mitza… mai sforteaza-te nitzel! NU… nu a fost… dar in ascensiunea mincinoasa a lui Trump, a fost parte! In ‘2016 am fost aproape trup si suflet cu Trump… am avut si am „boala” pe Mrs. Clinton! Dar cea ce a facut dupa, mai ales intalnirea in care l-a slugarit pe putler, m-a intors definitiv impotriva lui! Nu am simpatie pt. Biden&co… eu am fost de partea raposatului John Mc Caine (RIP), dar decat catastrofa Trump… mai bine asa… asta avem… si acum e razboi cu fascistii inamici de moarte ai Occidentului. Sper ca republicanii sa gaseasca pe cineva demn de a fi PotUS din 2024 incolo!!!

 7. …. 2016…