G4Media.ro

Stelian Tocia, fostul patron al cluburilor Morgana, care s-a filmat cu un…

Stelian Tocia, fostul patron al cluburilor Morgana, care s-a filmat cu un teanc de bancnote de 500 de euro, a fost săltat pentru contrabandă cu țigări

Parchetul General și Poliția Capitalei au făcut 17 percheziții în această dimineață în București, Constanța, Dolj și Ilfov, într-un dosar de contrabandă cu țigări, potrivit unui comunicat al Poliției Capitalei.

E vorba de țigări netimbrate Marble sau President, pentru care nu se plătesc taxe, au precizat surse din poliție pentru G4media.ro.

Opt persoane vor fi aduse la București, printre care și Stelian Tocia, un afacerist din Constanța, renumit pentru dosarele penale de contrabandă.

Tocia a fost patron al cluburilor Morgana din București și Constanța, alături de Joshua Castellano, patronul de la Bamboo.

În decembrie, Tocia s-a filmat cu un teanc de bancnote de 500 de euro. ”Ce să fac, măi băieți, cu bani ăștia? Vine Moș Crăciun, am luat și porci, am luat și de-alea! Nu știu, să mai iau un porc, să mai iau o ladă de porci, facem și petrecere, să fie bine. Hai, vă pup!”, spunea Tocia într-o înregistrare în care flutura în fața camerei zeci de bancnote de 500 de euro.
Potrivit libertatea.ro, Tocia este considerat unul dintre cei mai controversați afaceriști din Constanța. Pe numele lui au fost mai multe dosare penale pentru evaziune fiscală și contrabandă.

A fost reținut şi cercetat de DIICOT, după ce a fost prins cu maşina plină cu ţigări de contrabandă din magazinele duty-free din Vama Veche.

În urmă cu 10 ani, Serviciul de Investigarea Fraudelor a stabilit că, între ianuarie 2008 și iunie 2010, în calitate de administrator al Ascom Transport SRL, Tocia a evidenţiat în contabilitatea firmei cheltuieli fictive privind achiziţii de mărfuri, cereale, plante oleaginoase, utilaje, cât şi servicii de transport. Tocia ar fi provocat un prejudiciu de 2.700.000 de lei.

În 2014, polițiștii au destructurat o nouă grupare specializată în contrabandă cu produse accizabile, alcool şi tutun. Stelian Tocia a fost considerat capul rețelei.

În 2016, a fost trimis în judecată, din nou, într-un alt dosar, tot pentru evaziune fiscală.

Foto: Afaceristul constănțean Stelian Tocia / Sursa: Facebook

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Puşcărie mai face domnu Tocia? Sau doar e prins în fapt, săltat şi adus la Bucureşti din când în când?

  2. Asta e o „valoare” nationala, merita sa fie uns vicepresedinte la sosoaca.

  3. Trăiască miliția română în frunte cu cel mai iubit fiu al poporului român tovarășul slugărel muianis pentru că a vândut țara tuturor posibilităților și nea făcut sclavii al Europei gunoaiele dracului ale societății românești după lovitura de stat din 89