G4Media.ro

Stelian Ion, întâlnire de lucru cu ONG-uri și parchete pentru combaterea infracționalității…

Stelian Ion, întâlnire de lucru cu ONG-uri și parchete pentru combaterea infracționalității de mediu

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a organizat, vineri, o întâlnire de lucru privind combaterea infracţionalităţii de mediu, la care au participat membrii mai multor organizaţii, în care a subliniat că se doreşte adoptarea în scurt timp a unor soluţii pentru eficientizarea activităţii de cercetare în acest domeniu.

„Acţiunea Ministerului Justiţiei se subscrie obiectivelor programului de guvernare care prevede faptul că, pentru obţinerea unor rezultate mai bune pe linia luptei împotriva infracţionalităţii de mediu (tăieri ilegale de păduri, poluarea mediului, trafic de deşeuri etc), se are în vedere înfiinţarea unei structuri specializate în cadrul parchetelor”, se precizează într-un comunicat al MJ transmis AGERPRES.

Obiectivul presupune o consultare amplă cu toate instituţiile interesate din arcul guvernamental, cu cele din cadrul autorităţii judiciare, precum şi cu societatea civilă.

„Mulţumesc tuturor reprezentanţilor parchetelor şi instituţiilor guvernamentale care au răspuns pozitiv şi constructiv invitaţiei noastre. Salutăm implicarea societăţii civile din domeniul protecţiei mediului, pe care contăm în continuare şi cu care ne vom consulta şi în etapele următoare. Ne dorim ca în scurt timp să prezentăm public cea mai bună soluţie pentru modernizarea, specializarea şi eficientizarea activităţii de cercetare şi urmărire penală a infracţiunilor săvârşite împotriva mediului”, a declarat Stelian Ion, citat în comunicat.

Potrivit MJ, la discuţii au participat reprezentanţi ai Parchetului de pe lângă Înalte Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Mediului Apelor şi Pădurilor, Gărzii Naţionale de Mediu, Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare, precum şi reprezentanţi ai organizaţiilor nonguvernamentale care activează în domeniul protecţiei mediului, Fundaţia Carpathia – European Wilderness Reserve, World Wildlife Fund, Societatea Ornitologică Română, Fundaţia Terra Mileniul III, Fundaţia Eco Civica, Let’s Do It Romania, Asociaţia Ateliere fără Frontiere, Fauna şi Flora Internaţională, Mare Nostrum, Asociaţia Cinegetică pentru Cercetarea Habitatelor „Valori Superioare”, Asociaţia „Act for Tomorrow”.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Ăsta-i unul dintre cei mai toxici miniștri care i-a avut Rrrumânistanul.

  • Ai si dovezi, postac AUR ce esti, sau doar nu ti-ai luat pastilele?

   Ti-a placut mai mult de Tudorel Toader, care a omorat DNA-ul?

  • F.m.M. de postac userist împuțit.

  • Mbarbule, dar ce argumente forte ai! Trebuie ca „Arta conversatiei” e lectura ta preferata😂

  • Pentru un ,, MEDIU CURAT,, ministrul justiției S.ION ar trebui să producă REVOCAREA lui CIORDACHE, BĂDĂLĂU, etc

 2. Poate face Stelian Ion ceva, ca Tanczos nu face nimic, nici Predoiu n-a facut etc.

 3. Petardă de ministru

  • Sa inteleg ca-l vrei pe Tudorel Toader inapoi? Sau mai bine direct pe Ceausescu, nu?

 4. Se lasă cu o decrarație comună,, palavre la un cocteil, strângeri de mână tovărășești și promisiuni, bla, bla, bla, as usual, poate un comitet și o comisie de vânturat ceva bani și cam atât.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.