G4Media.ro

Stelian Ion: Desfiinţarea Secţiei speciale se va întâmpla, asta este o certitudine.…

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Sabin Cîrstoveanu

Stelian Ion: Desfiinţarea Secţiei speciale se va întâmpla, asta este o certitudine. Amendamentul ca dosarele să treacă la o altă secţie din cadrul Parchetului General este inacceptabil

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a declarat că desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) este o certitudine şi a propus chiar o sesiune extraordinară a Senatului, cameră decizională a Parlamentului, în care să se discute acest subiect. Stelian Ion a menţionat că au fost „anumite discuţii” în coaliţia de guvernare, discuţii care au întârziat luarea unei decizii în privinţa SIIJ, relatează News.ro.

„Mi-aş fi dorit mult mai mult, spre exemplu, astăzi, Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie ar fi trebuit să fie deja istorie. De asemenea, legile Justiţiei era bine dacă ar fi fost în Parlament şi deja începea discuţia. Sunt multe capitole care ar fi putut sta mai bine, dar am avut un raport MCV de curând, este o oglindă obiectivă, o oglindă fidelă a ceea ce se întâmpă în Justiţie şi ne arată că suntem pe drumul cel bun, că trebuie să continuăm în direcţia aceasta, ferm, şi fără să ne abatem de la promisiunile pe care le-am făcut la început, fără să ne abatem de la a respecta recomandările din partea Comisiei Europene, de a respecta avizele Comisiei de la Veneţia şi aşa mai departe”, a declarat Stelian Ion, la Digi24, duminică seara.

Stelian Ion a vorbit şi de unele discuţii din coaliţia de guvernare, în privinţa desfiinţării Secţiei speciale.

„De desfiinţat se putea desfiinţa foarte repede, au intervenit în coaliţie anumite discuţii. Varianta Guvernului a fost transmisă. Lucrurile ar fi fost foarte simple, dacă în cadrul coaliţiei nu s-ar fi ridicat problema ce facem, ce punem în loc şi nu veneau nişte argumente legate de ce se întâmplă cu dosarele, vor merge înapoi la DNA, vor merge la alte structuri de Parchet şi aşa mai departe. Nu e un scop în sine doar să desfiinţăm Secţia, într-adevăr trebuie să vedem ce facem mai departe. Noi am spus că e în programul de guvernare, însă au existat din partea unor colegi de coaliţie anumite îndoieli. Personal am insistat şi am fost prezent la toate discuţiile pe Secţia specială, încercând să îi conving pe colegi că aceasta este varianta corectă, de revenire la situaţia de dinainte de înfiinţarea Secţiei, când lucrurile funcţionau. Aveam urmăriri, anchete pe toate domeniile. Ceea ce se întâmplă acum e inacceptabil prin faptul că există tot felul de informaţii care ies din dosare de la SIIJ, în mod inacceptabil”, a afirmat Stelian Ion.

Ministrul Justiţiei a explicat că partenerii de la UDMR au solicitat ca dosarele de la SIIJ să fie preluate de o secţie specială din cadrul Parchetului General, or tocmai SIIJ este o astfel de secţie în cadrul Parchetului General.

„Dumnealor (UDMR – n.r.) spun că aceste dosare ar trebui instrumentate de o secţie din cadrul Parchetului General. SIIJ este, în prezent, o secţie în cadrul Parchetului General. Dacă mutăm dosarele dintr-o parte în alta nu vom putea avea aşteptări că lucrurile vor fi radical diferite, aşa încât şi ce ne-a spus Comisia Europeană, prin MCV, respectarea luptei împotriva corupţiei, angajamentului de luptă împotriva corupţiei pe care ni l-am asumat de-a lungul timpului trebuie să fie foarte clar din partea României. Aceasta este o componentă a luptei împotriva corupţiei. Şi a avea o altă variantă de a spune că magistraţii vor să fie anchetaţi, lucrul acesta ar afecta credibilitatea acestei instituţii numită DNA. A rămas chestiunea în discuţe. Există acel amendament, din punctul meu de vedere inacceptabil, este punctul meu de vedere pe care l-am exprimat de mai multe ori, acesta în care dosarele ar fi trebuit să treacă la o altă secţie din cadrul Parchetului General, fără să se mai întoarcă la DNA şi urmează să primim avizul Comisiei de la Veneţia. Dacă nu era un blocaj în coaliţie pe acest subiect, era votat. Este un blocaj, dar acest moment este important, de la începutul lunii iulie”, a declarat Stelian Ion.

Stelian Ion a propus o sesiune extraordinară a Senatului, la începutul lunii iulie.

„Am propus ca la începutul lunii iulie să avem o sesiune extraordinară a Parlamentului, a Senatului ca şi cameră decizională, deci nu avem de trecut prin mai multe etape, deja legea a fost votată de Camera Deputaţilor. Desfiinţarea Secţiei speciale se va întâmpla, asta este o certitudine. Faptul că nu s-a realizat până acum, este un lucru aş spune care nu ne dă motive de bucurie, însă această secţie, în această perioadă de vacanţă parlamentară, ar trebui desfiinţată. Nu mai avem motive. Vom vedea Curtea Constituţională ce va spune, nu au argumente”, a declarat ministrul, citat de News.ro.

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Sabin Cîrstoveanu

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

31 comentarii

 1. Am văzut la Digi24 interviul care a căutat cu agresivitate să demonstreze că există neînțelegeri în coaliția de guvernare. Slabirea guvernării este un exercițiu josnic al presei subordonată cleptocrației, este un demers contrar interesului național, ale cărui efecte negative sunt suportate de către cvasitotalitatea cetățenilor. Am mai văzut asta în perioada 1996-2000.Și spun asta nu doar pentru că raportarea la principiile statului de drept ale actualei guvernări este incoparabilă cu cea a guvernării PSD, care a deturnat România de la parcursul său democratic și european.

  Ceea ce este evident, chiar dacă dl Stelian Ion nu a spus, este că programul politic/de guvernare al USRPLUS care cuprinde desființarea Secției Speciale putea fi pus în aplicare de aceste partide dacă ele ar fi format guvernul și ar fi dat prim-ministrul. Or, cetățenii, manipulați de presa servilă cleptocrației, au votat astfel încât guvernul este unul de coaliție, iar formațiunile politice componenete ale acesteia nu au toate dorințe similare de reformare și democratizare a României. …Ceea ce servește foarte bine cleptocrației și presei plătită din banii publici furați [inclusiv] de la mine, aservită acesteia.

  • stelica e orice numai domn nu…

  • Garsonierul Stelica… un corupt, ajuns in fruntea Justitiei!
   Ceea ce a remarcat @Constantin privind agresivitatea la adresa partenerilor de guvernare este de fapt o trasatura generala usrplus. Toti usecureii dau cu gura impotriva celorlalti. In frunte cu drula-impostrula, care dupa derapajul cu „zombie” ar fi trebuit sa aiba decenta de a-si da demisia.

 2. Salut !
  Stelica, sansa ta de a desfinta SIIJ , este cu fiecare zi ce trece, tot mai mica.
  Pentru binele tau, putinul care il mai ai , fa ceva spectaculos si consolideaza sectia, chiar daca, esti pe lista lor de asteptare !

  • De parcă pe Stelică l-ar interesa părerea unui analfabet care pune virgulă între subiect și predicat…

 3. Stelica, ai devenit o frână în schimbarea justitiei! Când erai in opoziție erai bun, dar ca ministru ești total depasit de evenimente. Retrage-te că aduci mari deservicii USR-lui! Să nu miști nimic 6 luni, decat vorbe goale, sa spui că pensiile speciale ale magistraților nu se pot anula, asta înseamnă că nu ai ce căuta la minister, nu te pricepi, lasă pe altul care are soluții și ar face!

  • @Stanel: Subscriu. „Stelică” e un fanfaron, un gargaragiu, știe să des din gură… și atât.
   În opoziție, toți sunt viteji, lei-paralei. Cum ajung în măcelărie, îi lovește amnezia.

 4. Ce facem cu pensiile speciale? Ce facem cu tinerii pensionari? Când se desființează?
  Acestea sunt subiecte primordiale! Restul este subiect de can-can.

  • Mai la anu’…
   Parlamentul intra imediat in vacanta aia lunga, ca-s tare obositi… s-au strofocat sa puna in Legislatie PROMISIUNILE marete din vremea cand erau in opozitie sau cele si mai marete din Programul de guvernare al maretei aliante 2020-2024, Program de guvernare care urma sa ne scape de toate relele PeSeDiste, cum tantos ne primitea de fiecare data prezidentul Johannis!!
   Mai in anul 2024…daca or apuca pana atunci.. sper sa dispara, sa scapam de ei!!!

  • @Covaciu Marius _ „Ce facem cu pensiile speciale? ”

   Pensiile speciale sunt o rușine națională! Sunt o modalitate de a fi creată o castă privilegiată formată din servitorii cleptocrației. Salariile pot fi evetual mari, în raport cu importanța socială a muncii, dar pensiile ar trebui să fie doar pe bază de contributivitate.

   Ceea ce știm foarte bine, eu, dumneavoastră, cei care scriu mai sus despre ministrul Stelian Ion ș.a., este că doar o majoritate parlamentară poate rezolva problema pensiilor speciale. Or, după cum am scis într-un comentariu anterior, PNL+USRPLUS NU au majoritatea în parlament. Si nici chiar PNL nu este în întregime determinat să anuleze pensiile speciale.

   Așadar, „ce facem cu pensiile speciale”?! În primul rând, nu mai votăm vreodată cu cei care le-au inventat, respectiv, PSD, cea mai reprezentativă marionetă a cleptocrației. Apoi, votăm cu cei care doresc să le desființeze, astfel încât să formeze o majoritate parlamentară care să primească funcția de prim-ministru. E simplu!

 5. Desffintati dna-ul!
  Nici salariile nu si le au scos din recupersrea prejudiciilor.

  Desfiintati salariile de 25.000 ron net si iesirea la pensie la 40 de ani.

  Nu mai decontati chiriile! Ei au proprietati, dar pe numele rudelor!

  De ce nu locuiesc la adresa in orasul unde isi desfasoara activitatea profesionala ? Sunt la.mare / munte, ii doare in cot de vreo urgenta!

  Steliane, tu esti marioneta lor! Atat! Te au pus acolo sa isi pastreze privilegiile.

 6. Steliane, n-o mai suci, spune clar: s-a impotrivit UDMR!!
  Kelemen Hunor nu se jeneaza sa recunoasca asta, voi TOTI ceilalti o suciti si o invartiti!
  Spune: NU accepta UDMR varianta propusa de Guvern, UDMR vrea ca DNA sa dispara din peisaj!!!
  O sa tot faceti reformele alea marete promise in Programul de guvernare fix cum le-a facut PSDragnea: la sfantu asteapta sau cand o vrea UDMR!!!

 7. De rasul curcilor: UDMR cu 6% din voturi tine in fraie foarte bine coalitia PNL-USR PLUS, care accepta!
  Bravo, UDMR!!!!

 8. Bravo, Stelica! Dictatura e tot mai aproape.

 9. Îndoieli?! au existat din partea unor colegi de coaliţie …
  Noi prostimea ne îndoim de voi!
  Ne îndoim, ne întreim de voi, de politicieni! Numai gura e de voi. Sunteți niște putori. Nimic concret din urma voastră! Nimic schimbat în bine. Vouă să vă fie bine. Prostimea?! Dă-i în pana voastră.

 10. M-am cam plictisit de subiectul asta. Anunță-ne când deja e desființată.
  Între timp, hai sa vedem și ceva legat de pensiile alea speciale. Că numai fumigene trimiteți, in speranța că lumea uită de ele.

  • Pensiile speciale sunt puse la pastrare…
   Guvernantii lucreaza de zor, cum ne asigura Turcan de fiecare data, la o noua Lege a pensiilor pentru prosti, dar NU se ating de Pensiile speciale!
   Daca o tin asa, USR PLUS nu va mai trece de 10%, vor plati din greu promisiunile NEINDEPLINITE iar PNL oricum il vad in opozitie ani de zile dupa ce in 2024(daca ajungem in 2024 cu acest guvern!) PSD va castiga toate cele 4 randuri de alegeri!
   TOATE!!!
   Si evident, PSD ne va aduce fericirea pe care PNL +USR PLUS ne-au promis-o dar a ramas pe hartie… ca si la PSDragnea…

 11. Stelian tată tot discursul tău stă în speranţa că cei care mai ieri au îngropat justiţia au dorinţa arzătoare să o aducă înapoi şi chiar mai eficace pentru că dacă vi şi spui că nu au ce face că aşa li se spune de unii şi aşa e normal să o facă o să îţi iei mumu de la speranţă.
  Măi fraţilor numai proştii nu au înţeles că ce s-a întâmplat pe vremea lui Dragnea a fost toţi implicaţi în afară de cei de la USR-Plus că ei încă nu au apucat să rupă din ciolan şi să fie invadaţi de toţi oportuniştii şi va mai trece ceva timp să aibă problema asta că încă sunt verzi şi cu intenţii bune dar toţi cei din garda veche a partidelor au fost părtaşi la ce s-a întâmplat pe vremea lui Dragnea, ori prin non combat sau cu sprijin direct pentru că au fost momente în care dacă nu erau ajutaţi nu puteau continua mai departe pentru că nu aveau condiţiile necesare ca să poată să o facă legal.
  Frate în ţara asta numai forţat poţi face justiţie dacă poporul e nătâng şi se lasă dus de nas de toţi escrocii sau e frate cu hoţul iar dacă nu intri în iei să te baţi ca să rămâi la sfârşit cu regina balului rămâi cu sula în mână cu speranţa că poate vei vedea şi tu vreodată vreo păsărică la viaţa ta.
  Steliane tată sper că ţi-ai făcut un plan de rezervă şi să pregăteşti ceva ordonanţe până nu se întâmplă ceva nenorociri, vreun viol sau alte nenorociri cu copii care să nu se întâmple în lumea aia de jos şi mai colorată şi în lumea ălora de mijloc şi majoritari de să le sară ţandăra iar când se va întâmpla asta vor începe să ardă satele frate şi nu vor ierta pe nimeni că de toţi vinovaţii îşi vor aminti în acele momente şi vor cădea şi mulţi alţii care nu sunt nevinovaţi la mijloc cum sunteti chiar voi Steliane şi nu îi va mai putea opri nimeni, oare pricepeţi sau trebuie să o învăţaţi pe pielea voatră?

 12. Gruparea SIIJ reprezinta doar un tentacul al caracatitei mafiote romanesti ce a penetrat Juastitia si a diseminat in CCR.

 13. Steliane, ce faci cu Comisia (tufa) de la Venetia? Nu mai astepti raspunsul lor? Ca aia se aduna de 3-4 ori pe an si urmatoarea „sindrofie” este prin toamna! Ti-ai schimbat opinia??? Hai cu legea in sparlament sa vedem cine nu o voteaza (din cadavrul coalitiei).
  Ce mi-era Predoiu. ce mi-e Stelian? Doua moluste in fruntea Justitiei. Ma rog, simulacrului de Justitie…..

  Va joaca UDMR-ul pe degete…. Incet, incet si cu multa rabdare si determinare, maghiarii obtin tot ce-si doresc. Poate o sa vorbiti maghiara la urmatoarele sedinte de guvern…. Asta daca nu va propun sa tineti vreo 2-3 sedinte la Budapesta cu Orban V. in „capul la masa”!!!

 14. Băi ce activi sunt euglenele astea care se produc pe câteva ruble obosite…. La toate articolele îi vezi în gură cu mărețe cuvinte ca: securiști, marxsiști etc. Stați bre pasivi că vă plesnește o venă ceva !

 15. Stelică, tu urmezi să dai socoteală în fața procurorilor SIIJ. Așa că te agiți degeaba.

 16. mergeti naibii de corupti,daca ccr spune ca i neconstitutional atunci asa sa fie dar vreti sa puneti mana pe justitie si sa fie supusa politicului si psd a facut multe dar voi sunteti mai ordinari,mie scarba de tot din tara asta mafioti si corupti ordinari ce sunteti

 17. O să o desființați cu o lună înainte de alegeri ca să ziceți și voi că ați făcut ceva,tot ca primarii care incep sa asfalteze înainte de alegeri,până atunci spor la furat!

 18. D-le Ion poate ne spui si noua macar 3 realizari in calitate de ministru,realizari care sa ajute JUSTITIA sa-i trimita in puscarie pe infractori !!! Au salarii uriase,au pensii necontributive uriase,dau termene lungi fara justificare,amana sine die procesele, etc.etc.etc.Ai facut d-ta ceva ca sa stopezi toate astea ?? Daca nu,lasa pe altul; mai bun !

 19. Zi-ne cu apartamentul, sărăcanule, n-aveai bani nici de 3 camere?