G4Media.ro

Ștefan Bâlici este noul președinte al Ordinului Arhitecților din România / Fostul…

Sursa foto: Facebook / Ștefan Bâlici

Ștefan Bâlici este noul președinte al Ordinului Arhitecților din România / Fostul director Institutului Național al Patrimoniului a fost îndepărtat din funcție de ministrul Culturii, Lucian Romașcanu

Arhitectul Ștefan Bâlici este noul președinte al Ordinului Arhitecților din România (OAR) în urma alegerilor pentru forurile de conducere ale organizației, care au avut loc între 2 și 3 iulie, anunță Cultura la dubă.

Bâlici a obținut 69% dintre voturile membrilor OAR și va prelua, pentru perioada 2022-2026, funcția de președinte al organizației. În ultimii patru ani, această poziție a fost ocupată de arhitectul Alexandru Găvozdea.

La conducerea OAR au mai candidat alți opt arhitecți: Daniel Baciu, Anca Mihaela Coșa, Gabriela Monica Iacovenco, Bogdan Ivanovici, Silviu-Cristian Popăescu, Andra Raluca Tăutu, Octavian Ungureanu și Victoria Vasvary.

De profesie arhitect, specializat în restaurare, Ștefan Bâlici este profesor la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București.

A fost directorul Institutului Național al Patrimoniului (INP) din ianuarie 2016 până în februarie 2022, când ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, l-a îndepărtat din funcție, stârnind revolta specialiștilor din domeniul arhitecturii și al patrimoniului din România.

Ordinul Arhitecților din România este organizația profesională care reglementează profesia de arhitect și care joacă rol de autoritate competentă pentru recunoașterea titlurilor oficiale de calificare.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Sa puneti termopane si pvc peste tot. Ura!