G4Media.ro

Statul Major ucrainean: Armata rusă a pierdut peste o jumătate de milion…

Sursa foto: RONALDO SCHEMIDT / AFP

Statul Major ucrainean: Armata rusă a pierdut peste o jumătate de milion de oameni în Războiul din Ucraina / La sfârşitul lui februarie, Kievul estima la 31.000 numărul militarilor ucraineni ucişi

Statul Major ucrainean anunţă într-o serie de comunicate că armata rusă a pierdut 500 080 de oameni în lupte – ucişi sau răniţi – de la 24 februarie 2022, relatează Le Monde, transmite News.ro.

Aceste date nu pot fi verificate, scrie ziarul francez, care precizează că nici Moscova şi nici Kievul nu-şi comunică pierderile de la începutul războiului.

Serviciul rus al BBC şi publicaţia rusă în exilMediazona anunţau la 17 aprilie că au identificat peste 50.000 de militari ruşi uciţi de la începutul invaziei ruse a Ucrainei.

Acest bilanţ, publicat într-o anchetă comună, până la 7 aprilie, are la bază comunicate oficiale, informaţii de presă şi pe reţele de socializare sau culese la morminte în cimitire, iar cele două publicaţii avertizau că nu pretind că este vorba despre un bilanţ exhaustiv.

La sfârşitul lui februarie, Kievul estima la 31.000 numărul militarilor ucraineni ucişi, în timp ce Moscova a comunicat doar foarte rar pierderi militare, cifre considerate drept puternic minimalizate.

Un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, invoca la 17 aprilie ”legea secretului de stat” şi ”regimul special” al invaziei ruse a Ucrainei pentru a justifica absenţa comunicării oficiale a pierderilor militare ruse.

În august 2023, cotidianul american The New York Times (NYT) evalua, citând date oficiale, pierderile militare ruse la 120.000 de morţi.

La 29 ianuarie, într-un răspuns scris adresat unui parlamentar, ministrul britanic al ApărăriiJames Heappey evalua pierderile ruse la peste350 000 de morţi şi răniţi.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. E clar ca ambele au pierderi uriase. Rusia e posibil sa fi pierdut si mai mult, dar si Ucraina, mai ales ca ei cauta disperati oameni si prin inchisori. Au nevoie ambele de rezerve. Ucraina pare insa ca pierde teren in unele parti si altele câștiga.