G4Media.ro

Statul major al forțelor armate ucrainene susține că unii recruți ruși din…

Sursa foto: Facebook / Минобороны России (@mod.mil.rus)

Statul major al forțelor armate ucrainene susține că unii recruți ruși din cadrul mobilizării anunțate de Putin sunt trimiși direct pe frontul din Ucraina fără a fi instruiți

Statul major al forțelor armate ucrainene a afirmat că unii recruți ruși din cadrul mobilizării în masă a Kremlinului sunt trimiși direct pe frontul din Ucraina fără a fi instruiți, relatează The Guardian.

Pe fondul avertismentelor Ministerului britanic al Apărării și ale altor experți, care au avertizat că mulți dintre cei recrutați vor primi probabil o pregătire precară – și că se confruntă cu riscul unor „rate ridicate de uzură” atunci când sunt desfășurați – bărbați mobilizați recent de către oficialii pro-ruși de ocupație din Ucraina au fost, de asemenea, pregătiți pentru linia frontului.

Aceștia includeau personalul recent recrutat în Crimeea, precum și recruții din regiunea Luhansk, care au primit convocări de recrutare în ultimele zile.

Ultimele mișcări au venit în timp ce s-a raportat că Rusia a închis, de asemenea, granița cu zonele ocupate din Ucraina cu regiunea vecină Rostov pentru intrare și ieșire, ordonând localnicilor să se prezinte la birourile de înrolare militară în termen de trei zile.

Primul val de recruți ruși a început să sosească pentru a se antrena în Rusia, pe fondul unui scepticism larg răspândit în rândul analiștilor occidentali externi cu privire la impactul pe care această chemare la arme îl va avea probabil asupra capacităților rusești din Ucraina.

În urma succesului Ucrainei de a recuceri mii de kilometri pătrați de teritoriu în regiunea Harkov, luni dimineață au fost raportate lupte grele, inclusiv în zona Lyman din regiunea Donețk.

Rapoarte neconfirmate în ultimele 24 de ore au descris liniile rusești prăbușindu-se în unele zone, în timp ce un videoclip postat pe rețelele de socializare a fost descris ca arătând blindate ucrainene trecând prin cel puțin o fostă poziție rusă plină de vehicule arse.

„Lipsa de instructori militari și graba cu care Rusia a început mobilizarea sugerează că multe dintre trupele [rusești] recrutate vor fi desfășurate pe linia frontului cu o pregătire minimă”, a declarat Ministerul britanic al Apărării.

Institutul pentru Studiul Războiului, cu sediul în SUA, a fost, de asemenea, foarte îndoielnic în ceea ce privește eficiența probabilă a mobilizării rusești, observând că este puțin probabil ca Kremlinul „să depășească provocările structurale fundamentale”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

19 comentarii

 1. si statul major ucrainean de grija soldatilor inamici

 2. carne dă tun păntru palatele lui 🤯💩putler…😬🤢😬🤢😬🤢😬🤢😬

 3. Sincer, se astepta cineva la altceva?

  • De exemplu sa-i duca pe neinstruitii astia in locuri in care se desfasoara activitati mai de rutina si de acolo sa aduca pe unii care au trecut un stadiu mai avansat de instructie.

 4. Și care este sensul instruirii dacă oricum îi trimit la moarte? Mai fac și ei puțină economie.

 5. cracanelul sta in propriul palat si se tine de burta la cat rade de betivhi care merg acum pe front :-)))

 6. Deja trupele rusesti isi fac rodajul. Daca isi intra in mana, va fi greu sa-i mai opreasca cineva.

  • Până acum am văzut ca se opresc singure, le fac ucrainienii rodajul definitiv.

  • deja au ajuns la nivelul WW2 unde rusii foloseau pentru deminare trupe la pas de defilare fata de nemti care foloseau animale !
   stalin a zis ca e mai ieftin asa decat sa piarda vreun tanc cum nu prea avea mancare in afara de ce primea pomana de la americani.

   acum putinel nazistul sef si-a pus in cap sa isi depaseasca modelul.
   amandoi s-au bazat pe prostia rusilor care e fara limite si nu au gresit.

   za rodina, za putina !!!

 7. Luminează-ne!

 8. Trupe instruite sumar trimise sa lupte contra unei armate echipate cu armament modern și experienta de 7 luni pe front. Cei mai mulți rusi au realizat ca sunt carne de tun și încearcă sa scape, alții vor ajunge pe front cu gândul de a se preda imediat decât sa moara cu o arma ruginita în mana pentru ca asa vrea putin. În orice variantă putin și armata lui roșie ies șifonati. Ocazie mai buna ca asta pentru sua de a toca trupe și tehnică ruseasca concomitent cu impunerea de sancțiuni nu este. Plus ca Ucraina va fi inamicul Rusiei mai multe generații de acum înainte.

 9. I a lumineaza ne mai ,,ilie”
  Ca noi , muritorii de rand , nu stim prea multe .

 10. Putler și ciracii săi vor trebui să dea socoteală în fața unui Tribunal Internațional pentru crimele comise. Iar statele susținătoare ale Rusiei în acest conflict ucrainean să fie trase la răspundere pt. încălcarea legilor internaționale
  și a Cartei ONU.

 11. Tu-i mama lui de desfasurator.
  Aia nici nu au ajuns la magazia unitatii si ucrainienii deja ii vad pe front.

 12. Pai nu e nevoie de instructie pentru carnea de tun. Ce sa-i invete? Cum sa cada frumos secerati de gloante, cum sa sfaca tumbe rotunde cand sar in aer? Mi se pare foarte practica si economica abordarea: bagati in uniforme uzate, cu pusti din primul razboi mondial, cu ratii expirate de dinainte de 2015, trimisi direct la artificii – asa se face si curatenie in magazii.

 13. vehiculele alea arse erau blindate primite de la noi (deci coloane ucrainiene)…papagalilor…după cum arătau după impact, pasagerii au fost reduși la mărime nanoscopică