G4Media.ro

Statul Islamic revendică atactul terorist din Londra

Statul Islamic revendică atactul terorist din Londra

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a revendicat sâmbătă atacul cu cuţit comis în ziua precedentă la Londra de un agresor cunoscut autorităţilor britanice pentru activităţi teroriste, fără însă ca ea să prezinte dovezi în sprijinul acestei revendicări, relatează Reuters, citat[ de Agerpres.

Într-un mesaj transmis de agenţia de propagandă a SI, Amaq, se susţine că atacul soldat cu doi morţi şi trei răniţi în apropiere de London Bridge a fost executat de unul dintre combatanţii grupării jihadiste ca răspuns în urma apelului lansat de aceasta să fie atacate ţările ce fac parte din coaliţia antijihadistă.

Atacatorul în vârstă de 28 de ani şi identificat cu numele de Usman Khan fusese eliberat condiţionat din închisoare în decembrie 2018 după ce şi-a ispăşit jumătate dintr-o condamnare pentru terorism. El a fost găsit vinovat în 2012 pentru o tentativă de plasa explozivi în clădirea Bursei din Londra şi organizarea unei tabere de antrenament pentru terorişti în Kashmirul pakistanez.

Chiar înainte de a comite atacul, el a participat la o conferinţă pe tema reabilitării deţinuţilor organizată de Universitatea Cambridge, în clădirea Fishmongers’ Hall în partea de nord a London Bridge.

După ce a plecat de acolo, a ameninţat cu o centură falsă de explozivi că o va detona şi apoi a înjunghiat mai mulţi trecători aproape de London Bridge, ucigând doi dintre ei, un bărbat şi o femeie, şi rănind alţi trei, un bărbat şi două femei, una dintre persoanele rănite fiind în stare critică. Imagini postate pe reţele sociale arată mai mulţi oameni care au intervenit şi au pus atacatorul la pământ, fiind ulterior îndepărtaţi de poliţişti, care în final l-au împuşcat mortal pe Usman Khan.

Sursa Foto: Countypress.co.uk

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. „Statul” Islamic revendica orice, doar sa fie o nenorocire si exista doar datorita americanilor.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Cyclone

  2. Da, dar nu mai stiu parola :)).

  3. Si daca nu il omora politia, iesea iar in 15 ani sau mai repede pt ca este inuman sa ii condamnam pe viata sau la moarte. Mult mai uman este sa moara cei care ies la plimbare.

    Politicile corecte sunt un cancer. Progresismul trebuie eradicat de pe fata pământului.

  4. lol, ce naivi sunt englezii, in general europenii. „el a participat la o conferinţă pe tema reabilitării deţinuţilor organizată de Universitatea Cambridge”. Astia chiar cred ca asemenea oameni pot fi reabilitati ? Ma plimb de ceva timp prin tarile astea din middle east si asia apropiata, diferenta culturala este ENORMA. Acesti oameni NU se pot integra in Europa, orice ar spune merkel, macron sau altcineva. Pur si simplu pentru normalitatea este alta, cultura e alta, etc. Sunt total diferiti si incompatibili cu traditiile europene si tot ce se intampla in Europa.

    Pentru terorism , chiar si pentru tentativa, ar trebui inchisoare pe viata fara drept de reabilitare si nici de eliberare conditionata. Moartea e prea blanda pentru astia, de fapt asta isi doresc.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.