G4Media.ro

Statul California îndeamnă locuitorii să reducă consumul de energie electrică, în timp…

Sursa foto: Pixabay

Statul California îndeamnă locuitorii să reducă consumul de energie electrică, în timp ce un val de căldură toridă afectează vestul SUA

California a îndemnat locuitorii să reducă consumul de energie electrică, în timp ce un val de căldură toridă se instalează peste statul american și întinde alimentarea cu energie electrică până la limită, acesta fiind cel mai recent semn al condițiilor meteorologice extreme din vestul SUA, relatează The Guardian.

Temperaturile în cel mai populat stat sunt prognozate să urce la peste 38 de grade Celsius în cursul după-amiezii.

Pentru a preveni întreruperile de curent, oficialii statului au cerut locuitorilor și întreprinderilor să stingă luminile și aparatele și să își preseteze termostatele la 26C, în special în orele critice dintre orele 16 și 21, ora locală, când cererea atinge de obicei un vârf și când producția de energie solară începe să scadă.

Până acum, vara a fost brutală în vestul SUA, unde incendiile de vegetație și seceta severă au apărut ca o amenințare tot mai mare. Potrivit oamenilor de știință, pe măsură ce perioadele de căldură excesivă devin tot mai frecvente, presiunea asupra utilităților de energie și apă va deveni tot mai mare. Chiar ieri, guvernul federal a ordonat reduceri de apă în mai multe state occidentale pentru a proteja râul Colorado, aflat în dificultate.

Operatorul de rețea din California a făcut solicitări similare privind utilizarea energiei electrice în timpul verii și toamnei din ultimii doi ani, când regiunea s-a confruntat cu mai multe episoade de vreme caniculară record. Sistemele de energie electrică au rezistat valurilor de căldură din 2021, dar pene de curent timp de două zile în august 2020 au lăsat aproximativ 400.000 de gospodării fără curent electric.

Miercuri, operatorul rețelei electrice din California a estimat că cererea de energie va atinge un vârf de 44.919 megawați (MW), cel mai mare nivel din septembrie 2020, când utilizarea a atins 47.236 MW. Un megawatt poate alimenta aproximativ 1.000 de locuințe din SUA într-o zi obișnuită, dar doar aproximativ jumătate din această cantitate într-o zi toridă de vară.

Prin urmare, prețurile energiei electrice în timpul zilei în sudul Californiei și în statul Washington ar putea urca la cele mai ridicate puncte din septembrie 2021.

Căldura de miercuri crește, de asemenea, riscul de incendii de vegetație. Incendiul Wishon, un foc de 350 de hectare în pădurea națională de Sequoia, a fost izolat în proporție de 35%.

Marți, guvernul american a avertizat că sunt necesare reduceri mai drastice ale consumului de apă pentru a proteja rezervele tot mai mici păstrate în rezervoare care sunt esențiale pentru bunăstarea a șapte state din vestul țării.

Două rezervoare – Lacul Mead și Lacul Powell – au scăzut la puțin peste un sfert din capacitatea lor în această vară. Dacă vor scădea mult mai mult, lacurile nu vor mai putea genera energie hidroelectrică pentru milioane de locuitori din vest, spun autoritățile.

În Big Bar, o zonă neîncorporată din nordul Californiei, de exemplu, temperaturile ar putea atinge 43 de grade Celsius miercuri, în timp ce, mai la nord, locuitorii din Electric City, Washington, ar putea înregistra tot aproximativ 43 de grade Celsius, a anunțat Serviciul Național de Meteorologie.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...