G4Media.ro

Statul american Tennessee autorizează portul armelor la vedere fără permis

Statul american Tennessee autorizează portul armelor la vedere fără permis

Tennessee se va alătura celorlalte state ale federaţiei americane în care cetăţenii vor putea să poarte arme la vedere fără a avea nevoie de un permis, după ce guvernatorul Bill Lee a semnat joi o lege în acest sens, transmite dpa, citând o publicaţie locală.

Legea privind ‘portul constituţional’ de arme va intra în vigoare la 1 iulie şi le va permite celor mai mulţi cetăţeni de peste 21 de ani şi care deţin în mod legal arme să le poarte în public fără autorizare suplimentară.

‘Am semnat astăzi (legea privind) portul constituţional (de arme) pentru că nu ar trebui să le fie greu locuitorilor din Tennessee care respectă legea să-şi exercite drepturile (prevăzute de al doilea amendament din Constituţie). Vă mulţumesc, membri ai Adunării Generale şi NRA pentru ajutor’, a scris guvernatorul pe Twitter.

Proiectul de lege a fost susţinut de puternicul lobby National Rifle Association (NRA), însă grupuri importante de aplicare a legii din Tennessee i se opun, motivând că această schimbare ar putea să crească criminalitatea şi să-i facă mai vulnerabili pe poliţişti.

Din cele 50 de state americane, 31 permit în general ceea ce se numeşte portul liber de arme în locuri publice fără permis sau licenţă, deşi armele de foc sunt în continuare interzise în anumite spaţii în aceste state.

Joi, într-un discurs la Casa Albă, preşedintele american Joe Biden s-a pronunţat în favoarea controlului armelor de foc. ‘Violenţa cu arme de foc în această ţară este o epidemie. Permiteţi-mi să o spun încă o dată: violenţa cu arme de foc în această ţară este o epidemie şi este o ruşine pe plan internaţional’, a spus Biden, care a prezentat un plan limitat vizând controlul armelor.

‘În fiecare zi, în această ţară sunt împuşcaţi 316 de oameni. În fiecare zi. O sută şase dintre ei mor în fiecare zi’, a subliniat preşedintele, care a cerut Congresului să adopte o legislaţie mai strictă în domeniu.

Sursa: Agerpres

Image by Jabbacake from Pixabay 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. O știre deosebit de interesantă pentru supușii ue și a slugilor romanesti in special.

 2. Cred ca e singurul lucru care imi place la continentu’ ala de țărănoi!

 3. Cel mai simplu ar fi sa se analizeze statisticile din cele 31 de state, comparativ cu celelalte 19.
  Daca media impuscaturilor/deceselor cauzat de arme de foc in cele 31 de state este superiora mediei din celelalte 19 state, e clar ca legea nu e tocmai buna.
  Iar daca diferenta e neglijabila (sau chiar inexistenta) discutia e inutila.

 4. Am inteles unde nu e decat un serif la un judet deal nostru logic sa porti arma pentru protectie dar in rest?
  De ce nu ar mai fi nevoie de permis? nu trebuie sa verifice cineva ca taranul stie sa foloseasca arma aia?
  Daca nu ai permis trebuie sa inregistrezi arma?

  • Nu te mai gândi. Trage masca pe nas și slugareste in continuare statul românesc. Aaa, da și intra in casa la opt ca îți iei amenda, slujitorule

  • @seriosule nu ai de unde sa intelegi. tu intra in casa la 20 cum ti a zis cineva, dezinfecteaza tot cu clor, chiar si pantofii, spune bye bye la orice distractie gen scoala, sala sport, concert, fotbal, teatru etc si asta e perfect pt IQ ul tau redus si pentru copiii tai. Esti subiectul ideal, ca doar daca ai arma esti cetatean.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.