G4Media.ro

Statele Unite salută „transparenţa” Africii de Sud, care a dezvăluit existenţa variantei…

Statele Unite salută „transparenţa” Africii de Sud, care a dezvăluit existenţa variantei Omicron, după ce Pretoria a afirmă că se simte „pedepsită” şi tratată nedrept

Statele Unite au felicitat Africa de Sud pentru „transparenţa” de care a dat dovadă faţă de restul lumii în descoperirea variantei omicron a SARS-CoV-2, în timp ce Pretoria afirmă că se simte „pedepsită” şi tratată nedrept şi denunţă tratarea sud-africanilor ca nişte personae non gratae, relatează AFP, citată de News.ro.

Secretarul de Stat american Antony Blinken „i-a felicitat pe cercetătorii sud-africani pentru identificarea rapidă a variantei omicron” într-o convorbire la telefon cu omologul său sud-african Naledi Pandor, anunţă într-un comunicat Departamentul de Stat american.

Blinken a salutat „Guvernul sud-african pentru transparenţa sa în împărtăşirea acestor informaţii, care ar trebui să servească drept model lumii”, afirmă diplomaţia americană.

Interdicţii de călătorie impuse de către numeroase ţări sud-africanilor înseamnă „pedepsirea Africii de Sud din cauza secvenţierii sale genomice avansate şi a capacităţii sale de a descoperi mai rapid variante noi” ale SARS-CoV-2, a denunţat sâmbătă Guvernul sud-african, la două zile după anunţarea descoperirii variantei omicron.

„Uneori eşti pedepsit pentru că eşti transparent şi faci lucrurile rapid”, şi-a exprimat regretul virusologul sud-african Tulio de Oliveira, a cărui echipăa descoperit această nouă varnată a noului coronavirus.

În schimb, Statele Unite acuză Beijingul de faptul că a aşteptat mult timp înainte să împărtăşească informaţii cruciale despre epidemia covid-19 şi subliniază că o gestionare mai transparentă ar fi putut ajuta în oprirea răspândirii viruslui SARS-CoV-2.

Sursa foto: za.usembassy.gov

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Tipic Statelor Unite. Ii saluta, dar tot le baga restricții.

    • Se folosesc de varianta asta care e f modesta, dar nu au realizat ce au facut, pt ca leftarzii sunt cam f prosti. Ei sperau sa impinga vaccinarea folosindu-se de un alt BauBau, dar cum sa zbieri sa se vaccineze oamenii cu un vaccin ce numai are relevanta pe noua varianta? 🤣 Si-au dat cu stangul in dreptul. Apoi au sarit leftarzii repede f fericiti, da, toata lumea la beci ca uite, vine virusul, restrictii pt eternitate, de au inceput sa se enerveze si sa se trezeasca din ce in ce mai multi adormiti votanti de-ai lor. 🤣

  2. Si nevaccinatii sunt pedepsiti si tratati pe nedrept

  3. O, leftarzii cei profund schizo, corupti si stalinisti. Mumu Bideu, mumu leftarzi. In primavara pierd leftarzii si firavele majoritati de la Camera si Senat, pt ca sunt in cadere libera, apoi in 2024 pleaca fosila acasa, daca mai traieste. Cum dispar leftarzii, va disparea miraculos si pandemia. TIC TAC

  4. Viruselul se apropie tot mai mult de virusul gripal. Foarte contagios, dar mai cumintel. Doar la batranii cu boli serioase va fi mortal.

  5. Ciudat cum au inceput toti s-o depisteze numai dupa anuntul Africii de Sud.