G4Media.ro

Statele Unite anunţă că urmează să-i concedieze, obligate de Kremlin, pe angajații…

Statele Unite anunţă că urmează să-i concedieze, obligate de Kremlin, pe angajații ruși de la misiunile diplomatice din Moscova, Vladivostok şi Ekaterinburg

Departamentul de Stat american anunţă că Moscova îl obligă să concedieze angajaţii ruşi ai misiunilor diplomatice americane din Rusia – după ce Kremlinul a interzis Ambasadei Statelor Unite să mai aibă angajaţi ruşi înepând din august -, şi avertizează că plecarea acestora urmează să aibă un impact asupra operaţiunilor diplomaţiei americane în această ţară, relatează AFP, citată de News.ro

”Începând din august, Guvernul rus interzice Statelor Unite să aibă angajaţi, să angajeze sau să folosească în mod temporar personal rus sau dintr-o ţară terţă, cu excepţia serviciilor noastre de securitate”, a anunţat vineri într-un comunicat secretarul de Stat american Antony Blinken.

În consecinţă, 182 de angajaţi ruşi şi zeci de angajaţi temporar care muncesc la Ambasada Statelor Unite la Moscova şi la consulatele americane de la Vladivostok şi Ekaterinburg urmează să fie daţi afară, anunţă Blinken.

”Aceste măsuri regretabile vor avea un impact foarte puternic asupra operaţiunilor misiunii diplomatice americane în Rusia, inclusiv atât asupra securităţii personalului nostru, cât şi asupra schimburilor noastre diplomatice cu Guvernul rus”, subliniază el.

Washingtonul a adoptat, în aprilie, o serie de sancţiuni suplimentare vizând Rusia, care acuză Moscova de ameste în alegeri şi atacuri cibernetice.

Zece diplomaţi ruşi au fost expulzaţi din Statele Unite şi Washingtonul a impus băncilor restricţii cu privire la achiziţionarea datoriei ruse.

Rusia a replicat prin expulzarea a zece diplomaţi americani, ameninţând fonduri şi ONG-uri finanţate de către ameriani şi interzicând intrarea pe teritoriul rus a mai multor membri ai Guvernului lui Joe Biden.

”În pofida faptului că regretăm faptul că Guvernul rus ne obligă să ne reducem serviciile şi operaţiunilor, Statele Unite îşi respectă angajamentul pe care şi l-au asumat de a căuta o relaţie stabilă şi previzibilă cu Rusia”, conchide Antony Blinken.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Nu asta e cauza problemei.
    Cearta intre ei e legata de numarul angajatilor. SUA se plang ca Rusia are prea multi angajati proprii, rusi, in ambasada si consulate. SUA insa angajeaza localnici in consulate si ambasada, ei nu trimit americani. Ca urmare, Rusia a interzis angajarea localnicilor in consulatele SUA, ca sa-i oblige sa trimita americani sau sa inchida consulatul. N-o sa aiba nicio urmare, contrar fanteziilor lui Radu Tudor sau alti inculti ca el.

  2. deja nu mai sunt locuri la sparanghel, de cati rusi vin la slugarit

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.