G4Media.ro

Statele membre ale Uniunii Europene au convenit să suspende temporar legăturile aeriene…

Statele membre ale Uniunii Europene au convenit să suspende temporar legăturile aeriene cu Africa australă după depistarea unei noi variante a coronavirusului

Președinția slovenă a Consiliului UE anunță că statele membre ale Uniunii Europene au convenit vineri să suspende temporar legăturile aeriene cu Africa australă după depistarea unei noi variante a coronavirusului, potrivit Reuters.

Un comitet de experţi sanitari din toate cele 27 de state UE ‘a convenit asupra necesităţii de activare a ”frânei de urgenţă” şi impunere de restricţii temporare la toate călătoriile în UE din Africa australă’, a indicat preşedinţia slovenă, după ce Comisia Europeană a propus puţin mai devreme activarea acestui mecanism.

De asemenea, potrivit acordului, statelor membre li se solicită să testeze şi să plaseze în carantină toţi pasagerii sosiţi din această regiune.

Conform unei surse europene, restricţiile vizează Africa de Sud, Botswana, Eswatini, Lesotho, Mozambic, Namibia şi Zimbabwe.

Denumită pentru moment B.1.1.529, noua variantă detectată în Africa de Sud prezintă mutaţii multiple şi are potenţialul de a fi extrem de contagioasă, potrivit oamenilor de ştiinţă sud-africani, care văd în noua tulpină semnale ce anticipează un nou val al pandemiei de COVID-19, relatează Agerpres.

Sursa foto: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Imediat apar si liderii de carton sa spuna triumfalist ca la noi nu a ajuns „varianta”, desi Romania face 1-2 secventieri pe zi…

  2. legaturile aeriene sint suspendate, dar negrii intra in Europa la greu cu barcile.
    si Europa nu-i trimite inapoi