G4Media.ro

Start în competiția Cioloș – Barna, USR și PLUS fac pregătiri pentru…

sursa foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu

Start în competiția Cioloș – Barna, USR și PLUS fac pregătiri pentru congresul din primăvară. Miza: șefia noului partid și candidatura la prezidențiale în 2024

USR și PLUS au intrat în linie dreaptă cu fuziunea și pregătesc pentru primăvara acestui an congresul la care va fi aleasă conducerea unică a viitorului partid, conform calendarului anunțat public încă de anul trecut. Miza congresului va fi alegerea președintelui, confruntarea probabilă fiind între Dan Barna și Dacian Cioloș, și viitoarea candidatură la alegerile prezidențiale din 2024.

Cele două partide au decis anul trecut să fuzioneze și au operaționalizat mișcarea politică, iar acum e așteptată o decizie finală a Tribunalului București în următoarele săptămâni.

Odată cu sentința instanței, cele două partide vor începe pregătirile interne pentru congresul din primăvară, care ar urma să fie organizat în aprilie sau mai.

E de așteptat ca pentru șefia viitorului partid să intre în cursă actualii co-președinți, Dan Barna (USR) și Dacian Cioloș (PLUS), ambii având în vizor și o viitoare candidatură la prezidențialele din 2024.

Dacian Cioloș a anunțat public la finalul anului trecut că ”probabil” va candida în 2024, când se va încheia cel de-al doilea mandat al lui Klaus Iohannis. Întrebat explicit de moderatoarea Digi24 dacă ia încalcul o candidatură, Cioloș a spus: ”Nu exclud. 2024? Nu știu, să vedem. Probabil. Dacă nu va fi în 2024, nu știu când s-ar mai putea”.

Dan Barna nu a făcut niciun anunț public legat de intenția de a candida la prezidențialele din 2024. El a fost candidatul USR PLUS în 2019, când s-a clasat pe locul trei, după Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă.

De altfel, între cele două tabere politice au apărut deja unele tensiuni, dată fiind miza alegerilor interne. Anunțul public al lui Cioloș privind candidatura la prezidențiale i-a luat prin surprindere pe USR-iști, dat fiind că numele candidatului va fi stabilit după alegerile interne. (Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

15 comentarii

  1. Pana in 2024 dispareti , va spulbera AUR pe toti.

  2. Ciolos este marul putrezit care strica tot.

    • ciolos este cel de care va este frica
      de aia il atacati
      frica ca face oride in voi

  3. Ce-i asta?!?
    Gluma zilei? 😆 :)) 😆 👍

  4. Terminati cu vrajeala, nu e nici o cursa, e teatru, seful e de mult stiut si va fi Ciolos.

  5. Bătălie între fiii de securiști și nepoții de la UM0215

    • Parintii lui Barna sunt oameni simpli!ii cunosc personal. Pe parintii lui CIOLOS NU II CUNOSC

  6. Ce-s aia troli?

  7. Pe forma
    „articol” care, conform canoanelor gurnalizde implicit „asomate” de catre g4
    trebuia sa sa intre-n categoria promo/advertorial/publicitate/”drepturi-de-autor”

    Pe fond
    care-i „stirea”? ca ciolaniada e-n floare?
    c-a ajuns pana si la fantasmagorica vrabie de pe iluzoricul gard din 2024?
    tupeizda uniune a scursurilor cu tot cu pluz si cu latraii remunerati
    chiar nu „sare” din „schema” to’ar’silor din pizede
    a demonstrat de mai multe ori (individual si/sau colectiv)
    ca relatia cu logica elementara si competenta este de tip habar-n-are (sac!)
    si ca „lupta” (declarata „de-clasa”) este „decat” pt ciolan (dublu sac!)

    • Trolii sunt ăia care au si ei impresia ca sunt buni la muncit ceva. Daca sunt pensionari nu e ca si cum sunt rebuturi.

  8. Cata vreme sistemul electoral ii scoate castigatori pe cei pe care partidele ii trec primii pe liste, nu se vor produce schimbari importante in politica. Acest tip de democratie este una dirijata, nu una adevarata, deoarece candidatii sunt selectati de fapt de partide. Votantii care nu au incredere in niciunul din candidatii din colegiul lor nu au cu cine sa voteze. Ceea ce conteaza nu este competenta, ci loialitatea fata de cei din conducerile partidelor si interesele celor care fac jocurile in interiorul partidelor. Mai mult, „vedetele” din politica isi aleg colegiile unde opozitia este slaba , deci stiu dinainte ca vor castiga. USRPLUS si AUR sunt la fel, nu au ideologie, mesajele lor se adreseaza credulilor. Totul va tine cat vor functiona masinariile lor de propaganda, insa metodele nu difera pra mult de ale fostului PD sau de ale PSD.

  9. Barna presedinte? Ce gluma buna….. Baiatul asta si-a „ratat” cariera”!!!