G4Media.ro

Stare de alertă: Se deschid parcurile și magazinele cu ieșire direct în…

Stare de alertă: Se deschid parcurile și magazinele cu ieșire direct în stradă iar slujbele se vor relua în afara bisericilor/ Restaurantele, terasele şi mall-urile mai mari de 15.000 de metri pătraţi rămân închise

Din 15 mai, România a intrat în stare de alertă. Ministrul de Interne, Marcel Vela, și secretarul de stat Raed Arafat au anunțat, joi seară, toate măsurile care se instituie pentru următoarele 30 de zile.

Conform hotărârii Comitetul Național pentru Situații de Urgență, de vineri devine obligatorie purtarea măștii în spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun, locul de muncă și în alte spații închise.

Activitatea restaurantelor, a teraselor și a spațiilor comerciale mai mari de 15.000 de mp rămâne suspendată. În schimb se deschid magazinele cu ieșire direct în stradă, cele de optică medicală, curățătoriile și se reia activitatea cabinetelor stomatologice.

De asemenea, parcurile publice vor fi deschise, însă nu și locurile de joacă pentru copii.

Slujbele se reiau doar în afara bisericilor, iar „practicile și ritualurile cu caracter privat în interiorul lăcașurilor de cult (cu participarea a maxim 16 persoane) se realizează cu respectarea măsurilor de prevenire și protecție stabilite”, se arată în hotărârea CNSU.

Conform stării de alertă, se va putea părăsi localitatea doar pentru anumite motive și cu obligativitatea completării unei declarații pe proprie răspundere (documentul aici).

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.