G4Media.ro

Stalinista Ana Pauker, promovată de Consiliul Județean Vaslui printre femeile celebre ale…

Stalinista Ana Pauker, promovată de Consiliul Județean Vaslui printre femeile celebre ale României. Muzeul Județean a scos-o de pe afișul unui eveniment după apariția știrilor pe această temă

UPDATE Ora 13.03: Muzeul Județean Vaslui a eliminat fotografia Anei Pauker de pe afișul postat pe pagina oficială a evenimentului. Iată cele două afișe comparate:

Articolul inițial:

Simpozitonul științific cu tema ”Femei celebre ale României întregite”, organizat de Muzeul Județean Vaslui, o are pe afiș și pe Ana Pauker, una dintre cele mai dure exponente ale comunismului de sorginte stalinistă din anii 50 ai secolului trecut. Evenimentul este girat, potrivit afișului oficial, de Consiliul Județean Vaslui, condus de Dumitru Buzatu, important baron local PSD, fost profesor de marxism și leninism.

Ana Pauker, supranumită ”Stalin în rochie” pentru cruzimea de care a dat dovadă, este originară din Vaslui. Potrivit unor istorici citați de Adevărul, Ana Pauker a fost „una dintre cele mai nefaste figuri din istoria contemporană a României“. ”Cele mai mari crime ale Anei Pauker au fost cele îndreptate către Biserică şi ţărănime. Clerul greco-catolic a fost băgat în închisori aproape în întregime, la fel ca şi mii şi mii de preoţi şi călugări ortodocşi, între victimele sale fiind şi foarte multe călugăriţe”, scrie Adevărul.

Ana Pauker apare pe afiș alături de românce celebre prin curajul lor, devotamentul față de țară, descoperiri științifice sau performanțe profesionale de excepție: Regina Maria, Elisabeta Brăescu, Ecaterina Teodoroiu, Ana Aslan.

Ana Pauker a fost unul dintre cei mai puternici lideri din anii comunismului stalinist, a deținut o funcție înaltă în stat și a contribuit decisiv la instaurarea regimului de crimă și teroare. Statul român a condamnat oficial comunismul în 2006.

Evenimentul se va desfășura pe parcursul a două zile, respectiv 8 și 9 martie 2019, începând cu orele 10:00, în sala „Ștefan cel Mare” a Consiliului Județean Vaslui. Simpozionul științific „Femei celebre ale României Întregite” este înscris în programul „CENTENARUL MARII UNIRI – 2019” al Ministerului Culturii și Identității Naționale.

Cum explică organizatorii acest eveniment? ”De Ziua Femeii ne propunem o dezbatere despre adevăratele modele feminine, care și-au pus amprenta asupra istoriei țării. Dorim să aducem în discuție atât personalitățile feminine istorice care au schimbat destinul național, prin aportul adus la construirea României Mari, cât și pe cele deschizătoare de drumuri în diverse domenii: științifice, artistice și culturale, care ne-au format identitatea și au făcut cunoscută România în lume”.

Organizatorul evenimentului este prof. dr. Ramona Maria Mocanu, directorul Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui, potrivit paginii oficiale de Facebook a evenimentului.

Dumitru Buzatu nu a răspuns la apelurile și mesajele reporterului pentru a-și exprima punctul de vedere.

Afișul oficial:

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

23 comentarii

 1. Lipsesc nemotivat : Elena Lupescu, Elena Ceausescu, Elena Udrea si Elena Basescu

 2. Smaranda Brăescu, nu Elisabeta. Părerea mea.

 3. Buzatu asta de altfel isi da cu părerea în legătură cu orice si oricine ca orice jalnic reprezentant al celui mai sărac judet din cea mai săraca regiune din Europa

 4. Ana pauker a fost o persoană celebră în România, chiar și în sens negativ.

 5. Pai daca Plusul domnului Ciolos prin parasuta de serviciu Oana Bogdan relanseaza utopiile neomarxiste, ce sa mai cerem pesedului si leprelor sale din Vaslui?

 6. An
  pauker a fost o persoană celebră în România, chiar și în sens negativ.

 7. Celebritatea in sine nu are nimic de-a face cu „domeniul de activitate”.
  Celebri sunt si Einstein si Hitler si Maica Tereza si Idi Amin.
  Insa, daca faci un colaj „omagial” si ii pui alaturi pe cei 4 , inseamna ca esti dus rau cu capul.
  Dar de la PSD-isti nu asteapta nimeni ratiune si bun simt.

 8. Imaginați-vă, puțin doar, să nu vi se aplece, Buzatu și Pauker, în tablou de familie agățat în sufragerie, pe ‘Răpirea din serai’!

 9. VS – azi judet de violatori condus de Dumitru Buzatu.
  VS – in trecut a dat doi lideri comunisti: Gheorghiu Dej si Ana Pauker.

 10. Terminati cu fosilele comuniste , tip Ana Pauker.Cum puteti sa alaturati acest portret cu luminoasele portrete ale marilor femei vizionare si de stat ale Romaniei? Este o rusine nationala ce face acest judet, prin jignirea istoriei recente a poporului roman.

  • Si după Buzatu:
   „Ana Pauker si cu Dej
   Au băgat spaima-n burghezi.”
   Încheiat citatul.

 11. Babaetilor, baaaaaai antisemitilor si misoginilor!!! Ana Pauker, pe numele ei din nastere Hannah Rabinsohn, a fost la vremea ei primul prim ministru femeie al lumii. Cum sa nu fie celebra?

  Alo, redactia, treziti-va ca va amendez la CNCD!

 12. Celebrâ e și Veorica Dăncilă. S-ar supăra cineva dacă ar promova-o Consiliul Județean Teleorman?

 13. Nu inteleg ce atata stupoare. Asistentul personal al Anei Pauker, Mihai Sora, este idolul noii generatii.

 14. Adică să fie puse la loc de cinste lepădăturile postbelice.Bun…ce să zic… . Și pe deasupra din județul Vaslui.
  Culmea de pesedei.

 15. ANA PAUKER in revista TIME din 20 septembrie 1948 “CEA MAI PUTERNICA FEMEIE DIN LUME”

 16. La ce te puteai astepta de la un judet condus de un Buzatu, daca nu sa o faca pe Pauker femeie celebra, eeeeh, gandurile interioare ale lui musiu buzatu tot la comunism se intorc…Sunt inca o gramada da hodorogi care-l regreta pe ceasca si „iepoca” lui de aur!!!!!

 17. Păi și ce? Nu-i celebra sau n-a fost femeie?

 18. Aoleu, ce-ați făcut dle Șora?

 19. A fost o rusine a natiei omenesti!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.