G4Media.ro

Sprijinul financiar acordat direct profesorilor ar fi cea mai eficientă formă de…

Foto: Fauxels – Pexels.com

Sprijinul financiar acordat direct profesorilor ar fi cea mai eficientă formă de atragere a cadrelor didactice, mai ales în zone dezavantajate – analiză globală

Sprijinul financiar acordat profesorilor personal, nu prin școli sau prin alte instituții, este singura dintre posibilele măsuri de atragere și retenție a cadrelor didactice, mai ales în zonele dezavantajate, scoasă în evidență într-o nouă analiză globală realizată de un grup de instituții britanice active în cercetarea educației. Acestea trec în revistă mai multe astfel de măsuri și spun că vor continua cercetările, însă pun accentul pe eficiența demonstrată a stimulentelor acordate direct, în scopul recrutării de noi profesori, scrie Edupedu.ro.

Autorii au constatat că stimulentele financiare directe – salarii mai mari, bonusuri de performanță sau de recrutare – pot fi în mod aparte eficiente în atragerea cadrelor didactice către școlile din zone dezavantajate. Ei notează că diverse tipuri de stimulente au fost folosite cu mai mult sau mai puțin succes la nivel internațional, însă cele financiare acordate direct profesorilor – mai degrabă decât cele acordate prin intermediari, inclusiv prin intermediul școlii unde sunt angajați – sunt cele mai promițătoare.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Cel mai eficient sprijin ar fi scoaterea locurilor titularizabile la toate materiile. Nu sa se milogeasca debutantii pentru 2 ore cu valabilitate 1 an. Gretos!!!!

    • Toată lumea vorbește despre sprijinul profesorilor, nimeni nu abordează problema învățământului românesc din perspectiva elevului. Oare cum sa atragem elevii din zonele defavorizate la școală.