G4Media.ro

Sprijinul americanilor pentru înarmarea Ucrainei a crescut brusc după presupusa revoltă a…

sursa foto: Unsplash/ Dyana Wing So

Sprijinul americanilor pentru înarmarea Ucrainei a crescut brusc după presupusa revoltă a mercenarilor Wagner/ Americanii tind să susțină la președinție candidatul care va sprijini Ucraina în continuare (sondaj)

Sprijinul pentru înarmarea Ucrainei în rândul opiniei publice americane a înregistrat o creștere bruscă după tentativa de revoltă din Rusia a grupului de mercenari Wagner din weekend, transmite The Guardian care citează un sondaj de două zile, realizat de Reuters/Ipsos și încheiat marți. Sondajul a arătat că 65% dintre respondenți au susținut înarmarea Ucrainei și au aprobat expedierile, față de 46% într-un sondaj din luna mai.

Administrația Biden a aprobat 41 de pachete de arme pentru Ucraina, în valoare totală de peste 40 de miliarde de dolari, de când președintele rus Vladimir Putin a lansat ceea ce el numește „o operațiune militară specială” în februarie 2022.

81% dintre democrați, 56% dintre republicani și 57% dintre independenți sunt în favoarea furnizării de arme americane Ucrainei, potrivit celui mai recent sondaj.

Sondajul a fost realizat la doar câteva zile după ce Evgheni Prigojin, șeful companiei private de mercenari Wagner, a lansat și apoi a anulat o presupusă revoltă din cauza a ceea ce el a acuzat că a fost gestionarea defectuoasă a războiului din Ucraina de către Ministerul rus al Apărării.

De asemenea, sondajul a constatat că mari majorități de americani – 67% și 73% – sunt mai predispuși să susțină în alegerile prezidențiale americane de anul viitor un candidat care va continua ajutorul militar acordat Ucrainei și unul care susține alianța NATO.

O serie de candidați la președinția SUA și-au exprimat un sprijin timid pentru Ucraina, inclusiv Donald Trump și Ron DeSantis, favoriții partidului republican.

În cadrul unei adunări publice organizate de CNN luna trecută, Donald Trump nu a spus dacă dorește ca Rusia sau Ucraina să câștige războiul. DeSantis a catalogat invazia drept o „dispută teritorială” la începutul acestui an, despre care a spus ulterior că a fost înțeleasă greșit. El l-a numit pe președintele rus Vladimir Putin un „criminal de război”.

Robert F Kennedy Jr, care candidează în alegerile primare democrate împotriva lui Joe Biden, a provocat controverse săptămâna aceasta după ce a declarat că Rusia a „acționat cu bună credință” în invazia din Ucraina. El a mai spus că SUA a cheltuit 8 mii de dolari în acest război. Cifra reală este de aproximativ 77 mld. dolari cheltuiți și 113 mld. dolari promiși. Un sondaj CNN realizat luna trecută îl plasează pe Kennedy Jr. la 20% susținere în rândul alegătorilor democrați și al celor cu înclinații spre democrație.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...