G4Media.ro

Sportivii care participă la Jocurile Olimpice din Beijing, avertizaţi să nu vorbească…

Sportivii care participă la Jocurile Olimpice din Beijing, avertizaţi să nu vorbească despre problemele legate de drepturile omului / China a fost acuzată de genocid împotriva uigurilor

Sportivii care vor participa la Jocurile Olimpice şi la Jocurile Paralimpice de la Beijing riscă sancţiuni dacă au o atitudine împotriva spiritului competiţiei sau împotriva regulilor din China, a avertizat un oficial citat de BBC, transmite News.ro.

Acest avertisment vine după ce organizația nonguvernamentală Human Rights Watch a vorbit despre pericolul pe care îl reprezintă pentru sportivi luarea de atitudine la JO. Sportivilor li s-a cerut să tacă în ceea ce priveşte problemele drepturilor omului, deoarece ei “nu vor fi protejaţi” acolo.

Jocurile Olimpice vor începe la 4 februarie, iar Jocurile Paralimpice sunt programate să înceapă la 4 martie.

China a fost acuzată de genocid împotriva uigurilor, acuzaţie pe care a respins-o în mod repetat.

“Orice exprimare conformă spiritului olimpic sunt sigur că va fi protejată şi orice conmportament sau discurs împotriva spiritului olimpic, îm special împotriva legilor şi regulilor din China va face obiectul unei anumite pedepse”, a declarat Yang Shu, director general adjunct al Departamentului de Relaţii Internaţionale al Beijing 2022.

Yang a sugerat că o posibilă sancţiune ar fi anularea acreditării pentru sportiv.

Vara trecută, Comitetul Internaţional Olimpic a relaxat regulile cu privire la protestele sportivilor, permiţându-le competitorilor să îşi exprime opiniile la conferinţele de presă. Singurele interzise au fost manifestările politice.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Majoritatea sportivilor accepta tacit violurile demnitarilor comunisti chinezi.

 2. Nu poți să vorbești de funie în casa spânzuratului.

 3. Ce fericit e panda sigur asa sunt si oameni din china cand le este bagat neamu in lagar cand au o parere diferita fata de sistem :))

 4. Hai revoltați împotriva statului opresiv ca și în cazul Australiei! Ah, ca aici nu vei avea doua judecați și stat la hotel, ci deportare imediată sau închisoare? Poate atunci veți realiza unde există stat de drept și unde nu.

 5. E incredibil ca are loc aceasta olimpiada in China, in conditiile in care nu e lamurita originea covidului si vina guvernului chinez in aparitia lui.

 6. si la milioane de irakieni, sirieni, afgani

  la un moment dat, pe 4 aprilie 1944, chinezii au bombardat Bucurestii, omorand 2 mii de civili

  • Iar eu am auzit că nu le-au pus foamea-n gât la vreo 60 de milioane de -ai lor pe care i-au exterminat cu revoluția culturală, atât de dragă dvs, propagandiștilor anti occidentali iubitori de dictatura.

  • ce treaba are cine a bombardat bucurestiul cu ce fac chinezii acum???? logica de fier ruginit.