G4Media.ro

Spitalele din țară în care funcționează secții COVID sau ATI sunt verificate…

Spitalele din țară în care funcționează secții COVID sau ATI sunt verificate zilnic, de mai multe ori, de echipaje ISU, în încercarea de a preîntâmpina noi tragedii

Spitalele din țară în care funcționează secții COVID sau ATI sunt verificate zilnic de mai multe ori de echipaje ale ISU, pentru a preîntâmpina posibile situații de risc, astfel încât să nu se ajungă la noi tragedii în spitale. Șeful ISU Alba, locotenent colonel Ovidiu Costea, a explicat ce fac echipele care merg în spitale.

Informația privind acțiunile ISU în spitale a fost difuzată inițial de știrile TVR1, sâmbătă. Contactat telefonic, inspectorul șef al ISU Alba, locotenent colonel Ovidiu Costea, a confirmat informația și a explicat pentru alba24.ro ce fac echipele care merg la aceste verificări.

Acesta a spus că toate spitalele în care funcționează secții de COVID sau ATI sunt verificate constant, iar acolo unde nu există structuri operative ale ISU, au fost implicate serviciile de voluntari.

”Într-adevăr, încă de vineri după-amiază, pompieri și paramedici din cadrul tuturor structurilor operative ale inspectoratului de la subunitățile din Alba Iulia, Sebeș, Aiud, Blaj și Câmpeni desfășoară la anumite intervale de timp acțiuni de verificare și recunoaștere la unitățile sanitare unde funcționează secții COVID/ATI COVID sau ATI.

Scopul acestor acțiuni este acela de a preîntâmpina anumite situații de risc generate de exploatarea instalațiilor electrice necorespunzătoare sau cu improvizații, reducerea concentrației de oxigen în saloanele sau încăperile unde sunt aparate care funcționează cu oxigen pentru tratarea pacienților, verificarea mijloacelor de primă intervenție și a modului de manipulare a acestora de către personalul de muncă.

Dacă pe timpul acestor verificări se constată situații de risc iminent sau cauze potențial generatoare de incendii sau explozii, personalul nostru va acționa imediat pentru readucerea situației în limite normale.

Toate activitățile vor fi desfășurate împreună cu personalul de specialitate pe locul de muncă al unităților sanitare.

Vă pot spune că am participat personal la verificările care au avut loc la Spitalul municipal Aiud – secția ATI COVID și la Secția de boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia unde sunt internați doar bolnavi cu COVID și am beneficiat de o colaborare extraordinară, fie că vorbim de managerii de spital, directorii medicali, medici, asistenți sau personal auxiliar.

Așa cum am discutat și cu ei, consider că acesta este de fapt un parteneriat corect între cele două instituții într-o situație extrem de gravă cu care nu ne-am confruntat până acum.

În condiții de normalitate, noi desfășuram activități de control, dar la intervale mult mai mari de timp și în funcție de neregulile constatate.

Personalul medical nu lasă niciun bolnav netratat și în afara spitalelor, iar asta înseamnă uneori să supraaglomereze secțiile sau saloanele cu bolnavi, ceea ce poate crea anumite situații de risc.

Din această cauză, cred că aportul nostru prin aceste activități preventive este bine-venit în sensul că îi vom sprijini în așa fel încât ei să se poată ocupa în liniște de pacienți, iar orice situație de risc să poată fi observată din timp pentru a nu se produce o tragedie cum s-au produs din păcate în alte spitale”, a declarat șeful ISU Alba pentru alba24.ro.

Sursa foto: alba24.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

  1. Azi in Timisoara, maine in toata tara!

  2. Bravo Timisoara , bravo Alba !!

  3. Asa si? O sa dea Ministerul Sanatatii sau primariile bani pentru lucrarile necesare? Evident nu, iar in caz de catastrofa, de vina va fi scos tot cate un manager sau inginer de spital.

    • Foarte greu sa faci controale vizuale din 3 in 3 ore la toate sectiile COVID din tara imbracati in costume medicale speciale, cu explozimetre sa verifice acumularile de gaze, functionarea instalatiillor electrice vechi de 70 de ani, functionarea exhaustoarelor, etc.

  4. ISU munceste mult mai mult decat credea ca va fi nevoie.

  5. Masura f buna, care trebuia luata mai devreme. Imaginati -va ca ar fi fost propusa de ministrii USR…. toata lumea le-ar fi sarit in cap, ca si cu lockdown sau cu centrele de vaccinare paralele sau cu raportarea corecta a deceselor.

    • Buna ca ucid oameni precum la Colectiv…Masura nu poate substitui proiectele artizanale cu avize/autorizatii de securitate la incendii false. La cat de bine isi invelesc rahatul in sclipici nici dracul nu-i intrece!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.