G4Media.ro

Specialist britanic: Noul coronavirus va deveni la fel de ”endemic” precum este…

Specialist britanic: Noul coronavirus va deveni la fel de ”endemic” precum este virusul gripal anual/ Noţiunea de eliminare a Covid-19 nu este corectă, pentru că va reveni

Noul coronavirus va deveni probabil la fel de ”endemic” precum este virusul gripal anual, a declarat Patrick Vallance, principalul consilier ştiinţific al Marii Britanii, transmite CNBC, citată de News.ro.

În prezent au loc studii clinice în faze finale referitoare la vaccinuri pentru noul coronavirus, dar Vallance a spus că este improbabil ca vreunul dintre ele să eradicheze virusul.

”Noţiunea de eliminare a Covid-19 nu este corectă, pentru că va reveni”, a spus acesta, subliniind că o singură boală a fost ”eradicată cu adevărat” datorită unui vaccin foarte eficace, iar aceasta a fost variola.

”Nu putem fi siguri, dar cred că este puţin probabil să ajungem la un vaccin cu adevărat sterilizant, ceva care opreşte complet infecţia, şi este probabil ca această boală să circule şi să fie endemică, aceasta este cea mai bună evaluare a mea”, a spus Vallance Comisiei pentru strategia de securitate naţională de la Londra.

”În mod clar, pe măsură ce managementul va deveni mai bun, pe măsură ce vă veţi vaccina, ceea ce va reduce probabilitatea de infecţie şi severitatea bolii … aceasta va începe să semene mai mult cu gripa anuală decât cu orice altceva şi aceasta ar putea fi direcţia pe care vom ajunge”, a spus el.

Companiile de biotehnologie şi organismele academice din întreaga lume şi-au unit forţele pentru a încerca să creeze un vaccin împotriva noului coronavirus cu o viteză fără precedent, având în vedere agresivitatea acestuia.

sursa: News.ro

sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Și discuțiile despre avuțiile Mării Negre sunt mai vechi ca viața unui om din Lesvos.

 2. Cred ca totusi un vaccin va face mai mult bine decat boala…. Pentru toti covidiotii care vor ca „virusul sa-si urmeze cursul natural”.

 3. Nici n-ar fi prima oara. Gripa la om este deja provocata de un numar de virusuri, inclusiv (printre altele) coronavirusuri: hCoV-E229, hCoV-OC43, hCoV-NL63 si hCoV-HKU1.

 4. Eu chiar nu știu de ce se mai numește Covid-19, deja suntem în 2020!? Și evident va fi și în următorii ani. Numele e stupid din prima.

  • Boala a fost detectata la finalul lui 2019. Numele este o conventie, un identificator, iar ‘2019’ din nume este deja un detailiu al numelui sau. Nu se aduce la zi anul din nume.

 5. Plus că endemic înseamnă altceva: https://m.dex.ro/?word=Endemic
  Ziariști români handicapați.

  • Este doar un alt exemplu de confuzie semantica cauzata de:

   1. realitatea ca diverse cuvinte de specialitate inseamna lucruri diferite in diverse discipline

   2. oamenii in general traiesc cu impresia (oarecum de inteles, dar nu prea mult) ca un cuvant inseamna acelas lucru in orice context profesional. In general, oamenii nu sunt nici pe extrem de departe constienti de amplitudinea si complexitatea realitatii obiective — si doar traieste fiecare in bula lui sau/si intr-o bula comuna cu alti cativa si atat. Restul detaliilor sunt doar curiozitati (pana cate o curiozitate ii loveste rau).

   Chiar si profesionistii — si anume dintre cei care nu au experienta lucrului multi-disciplinar — cad in astfel de capcane hilare (dar uneori catastrofale). Vezi aici un exemplu: https://www.cell.com/iscience/fulltext/S2589-0042(20)30273-X

   3. ziaristii nu verifica sensul cuvintelor, deoarece ei cred ca deja stiu tot ce este stiut iar in rest „se descurca” prin propria inteligentei geniale (conform propriilor lor opinii).

   In epidemiologie endemic inseamna altceva decat in ecologie – de unde a fost preluat sensul si in DEX (din pacate, deoarece epidemiologia fara ecologie nu poate functiona — de altfel sa si vede cu COVID-19).
   https://en.wikipedia.org/wiki/Endemic_(epidemiology)

 6. @Ioan

  Tu ești Android? Sau scrii de pe Android?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.