G4Media.ro

Spania: vicepreședinte al Guvernului le-a cerut iertare copiilor, pentru că au fost…

Spania: vicepreședinte al Guvernului le-a cerut iertare copiilor, pentru că au fost nevoiți să stea închiși în case

Vicepreședinte al guvernului Spaniei, Pablo Iglesias, a ieșit joi într-o conferință de presă în care le-a adresat scuze copiilor pentru că a fost necesar să stea închiși în case, din rațiuni de izolare în lupta cu epidemia de Coronavirus.

„Această izolare nu a fost deloc uşoară pentru voi. Aţi fost nevoiţi să nu mai mergeţi la şcoală, să nu vă mai vedeţi cu mulţi dintre prietenii şi membrii familiilor voastre, să vă jucaţi acasă şi nu aţi mai putut ieşi afară pentru a vă juca. Pentru toate acestea, vă cerem iertare şi dorim să vă mulţumim pentru tot ce aţi făcut”, a declarat vicepreşedintele Guvernului, însărcinat cu probleme sociale, Pablo Iglesias care este de asemenea și liderul partidului Podemos, reprezentativ pentru stânga radicală”, a infromat AFP, conform Agerpres.

Iglesias şi-a cerut scuze și pentru bâlbele guvernului în a anunţa atenuarea măsurilor de izolare pentru copii. „Vă cer iertare pentru că, este adevărat, în ultimele zile în cadrul guvernului nu am fost destul de clari când am explicat cum veţi putea ieşi din case”, a spus el.

Iglesias a detaliat condiţiile de ieşire pentru copiii mai mici de 14 ani, începând de duminică: Ei vor avea dreptul „să iasă pentru a se plimba sau a se juca afară o dată pe zi, timp de o oră, şi pe o rază de 1 kilometru de domiciliul lor, între orele 9 dimineaţa şi 9 seara. Un adult va putea ieşi din casă împreună cu maxim 3 copii”.

Spania – a treia cea mai lovită ţară din lume de pandemia de coronavirus, după SUA şi Italia, cu peste 22.000 de morţi – a impus din 14 martie o carantină strictă ce a fost prelungită până în 9 mai.

În prezent, doar adulţii pot să iasă din casă pentru a se duce la muncă în cazul în care telemunca nu este posibilă, pentru a cumpăra alimente sau medicamente, precum şi pentru a-şi îngriji sau plimba câinele.

Sursa Foto: Agerpres

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Ne cerem iertare atunci când am gresit, când am fost nedrepti. Cerand iertare si acceptând iertarea facem primul pas catre refacerea unei relatii frumoase. Ce poate sa inteleaga un copil când un politician cere iertare pentru ca s-a facut ce s-a stiut mai bine pentru a ne feri pe noi si pe cei dragi de contaminare? Ca nu este normal sa facem uneori alegeri dureroase atunci când sunt singurele care pot salva pe cei vulnerabili? Sau ca politicienii, cei care sunt alesi sa ne conduca, sunt atat de ipocriti incat denatureaza sensul unor gesturi, cuvinte si ca sunt in stare sa spuna cuvinte goale de sens (pentru ei) numai ca sa dea bine in fata unora?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.