G4Media.ro

Spania se întrece cu Brazilia într-un meci de fotbal amical împotriva rasismului/…

Sursa foto: UEFA / Facebook

Spania se întrece cu Brazilia într-un meci de fotbal amical împotriva rasismului/ Partida are loc la două săptămâni după insultele rasiste la adresa unui atacant brazilian din echipa spaniolă Real Madrid

Spania şi Brazilia vor disputa un meci amical în sprijinul luptei împotriva rasismului în martie 2024, a anunţat luni Federaţia Spaniolă de Fotbal (RFEF), transmite News.ro.

Meciul va avea loc în Spania, iar dacă Spania are „angajamente oficiale” în această perioadă internaţională, „vom căuta o nouă dată în calendar”, a explicat RFEF.

Acest anunţ intervine la două săptămâni după insultele rasiste suferite de tânărul atacant internaţional brazilian al echipei Real Madrid, Vinicius, la 21 mai, la Valencia, care au declanşat un val de susţinere în întreaga lume şi o serie de şapte arestări în Spania.

Preşedintele RFEF, Luis Rubiales, şi omologul său brazilian, Ednaldo Rodrigues, au considerat amândoi că „aceasta este o mare oportunitate de a consolida legăturile strânse” care unesc cele două ţări şi de a „exprima în unanimitate respingerea violenţei în fotbal”.

Aceasta va fi cea de-a zecea întâlnire între Spania şi Brazilia, care nu s-au mai întâlnit de la finala Cupei Confederaţiilor din 2013.

În cele nouă meciuri precedente, Brazilia s-a impus de cinci ori, în timp ce Spania a reuşit doar două victorii la limită.

sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Așa e corect.
    De aplaudat 👏🏻